SEFUL STATULUI A DISCUTAT STRATEGIA DE DEZVOLTARE A FOTBALULUI N TARA NOASTRA

Igor Dodon a avut o întrevedere cu Leonid Oleinicenco, noul președinte al Federației Moldovenești de Fotbal.

În cursul dialogului șeful statului l-a felicitat pe dl Oleinicenco cu ocazia numirii sale în această funcție. Părțile au discutat despre strategia de dezvoltare a fotbalului în țara noastră, inclusiv programul de construcție a stadioanelor pentru joc profesionist, în conformitate cu standardele internaționale.

De asemenea, interlocutorii au vorbit despre construcția noilor terenuri de sport în vederea atragerii unui segment cît mai larg al populației și, în primul rînd a tineretului, în practicarea fotbalului. În acest sens Președintele țării a menționat necesitatea preluării experienței altor țări, cum ar fi Islanda, unde, datorită construcției stadioanelor, fotbalul a devenit un gen de sport național, iar selecționata țării a obținut rezultate impresionante la campionatele europene și mondiale.

Totodată, Igor Dodon și Leonid Oleinicenco au abordat problema impedimentelor legislative care stau în calea funcționării normale a asociațiilor de sport. Șeful statului l-a asigurat pe președintele FMF de faptul că Administrația prezidențială va acorda o atenție deosebită dezvoltării fotbalului în Moldova și va coopera inclusiv prin elaborarea inițiativelor legislative necesare.

În continuare Președintele Igor Dodon a avut o întrevedere cu Igor Dobrovolschi, renumit fotbalist și antrenor, fost selecționer al echipei naționale de fotbal a Moldovei. În cadrul dialogului, interlocutorii au abordat mai multe aspecte ale dezvoltării sportului moldovenesc de performanță, precum și promovarea modului sănătos de viață în rîndul cetățenilor de toate vîrstele.

Domnul Dobrovolschi i-a solicitat șefului statului examinarea posibilității de a i se acorda cetățenia Republicii Moldova. Avînd în vedere rolul pe care îl are Igor Dobrovolschi în fundamentarea fotbalului moldovenesc, rezultatele înregistrate de naționala noastră pe care a ghidat-o cu succes, precum și contribuția dînsului la promovarea imaginii pozitive a Republicii Moldova pe arenă internațională, Igor Dodon a manifestat deschidere pentru soluționarea problemei invocate, în conformitate cu legislația Republicii Moldova.

Serviciul de Presă al Preşedinţiei R. Moldova