SEFUL STATULUI A DESCHIS ALTE DOUA COMPLEXE SPORTIVE NOI

Igor Dodon a participat la deschiderea a două complexe sportive noi: unul în satul Trușeni, mun. Chișinău și al doilea în satul Baurci, Ceadîr-Lunga. Complexurile includ - un teren de fotbal, de baschet, de volei și tenis de cîmp, instalații pentru fitness, terenuri de joacă pentru copii și odihnă pentru adulți.

Președintele țării a menționat că promovarea și dezvoltarea sportului și a culturii fizice în țara noastră constituie o prioritate. Igor Dodon a subliniat că anume din aceste considerente se depun eforturi conjugate în vederea creării unor condiții favorabile și de motivare a oamenilor să practice sportul și modul sănătos de viață.

“Îmi exprim speranța ca respectivele complexe vor deveni o atracție pentru tineretul de la sate, un loc îndrăgit de recreere și divertisment”, a specificat șeful statului.

Amintim, că în toamna anului trecut Igor Dodon a lansat Programul național de reabilitare a infrastructurii sportive care prevede construcția a 300 de complexe sportive în localitățile din țară, predominant în zonele rurale. Proiectul se desfășoară sub egida Președintelui Republicii Moldova, în cadrul Campaniei Naționale „Iubesc Moldova” și în parteneriat cu Fundația de Binefacere a Primei Doamne ”Din Suflet”.

Serviciul de Presă al Preşedinţiei R. Moldova