SEFUL STATULUI A CONFERIT INALTELE DISTINCTII DE STAT UNUI GRUP DE MILITARI, CU PRILEJUL ANIVERSARII A 26 ANI DE LA CREAREA ARMATEI NATIONALE

Cu prilejul aniversării a 26-a de la crearea Armatei Naționale, președintele Moldovei a participat la ceremonia militar-protocolară consacrată acestei aniversări, care s-a desfășurat la Ministerul Apărării.

În cadrul ceremoniei, șeful statului a menționat că ziua Armatei Naționale este ziua în care celebrăm patriotismul, iar încrederea pe care o au cetățenii Republicii Moldova în Armată demonstrează că aceasta este purtătoare de valori naționale și că populația prețuiește standardele morale și profesionalismul celor care sunt angajați atât în asigurarea apărării țării, cât și la executarea unor misiuni umanitare.

Președintele a apreciat înalt buna organizare și capacitatea de a reacționa cu promptitudine de care a dat dovadă efectivul Armatei Naționale acționând în sprijinul autorităților locale la lichidarea consecințelor calamităților naturale din primăvara anului curent.

De asemenea, președintele a menționat devotamentul, curajul și spiritul de sacrificiu ale militarilor care execută misiuni de dezamorsare și nimicire a obiectelor explozive depistate pe teritoriul țării și de menținere a păcii în regiunea transnistreană.

Igor Dodon și-a exprimat convingerea că, prin efortul fiecărui militar Armata Națională va contribui și pe viitor la întărirea statalității Republicii Moldova și la educarea tinerilor în spiritul demnității patriotice, iar sărbătorirea acestei zile va fi mereu o confirmare a suveranității statului nostru.

Pentru îndeplinirea ireproşabilă a datoriei de serviciu, contribuţia la asigurarea pregătirii unităţilor şi subunităţilor și înalt profesionalism, șeful statului a conferit distincții de stat: Ordinul ”Credință Patriei” și Medalia ”Credință Patriei”, precum și Diplome ale Președintelui Republicii Moldova unui grup de militari.

Serviciul de Presă al Președinției R. Moldova