SEFUL STATULUI A CONFERIT INALTE DISTINCTII DE STAT PENTRU MERITE IN ARHITECTURA SI URBANISTICA

Președintele Republicii Moldova, Igor Dodon, a participat la conferința cu genericul „Patrimoniul cultural trebuie reabilitat!”, organizată de Comisia pentru mass-media și comunicare și Comisia pentru culte și patrimoniu cultural din cadrul Consiliului Societății Civile pe lîngă Președintele Republicii Moldova.

Președintele țării a menționat că pentru prima dată la aceeași masă s-au întîlnit jurnalişti, reprezentanți ai societății civile, arhitecți, artişti plastici din Chişinău şi Tiraspol. În cadrul discuțiilor participanții conferinței au abordat subiectul privind necesitatea rectificării listelor monumentelor ocrotite de stat cu implicarea specialiştilor şi a reprezentanţilor societăţii civile, precum și protejarea și restaurarea monumentelor de arhitectură care reprezintă o valoare inestimabilă pentru țară.

De asemenea, Igor Dodon a mulțumit tuturor celor prezenți pentru munca depusă în vederea edificării și oferirii unui aspect frumos Republicii Moldova, asigurîndu-i de susținere în realizarea proiectelor culturale.

Totodată, pentru contribuţie la proiectarea și edificarea unor obiecte de menire social-culturală şi înalt profesionalism, șeful statului a decis să confere înalte distincții de stat și Diploma de Onoare a Președintelui Republicii Moldova unui grup de oameni din domeniul arhitecturii și urbanisticii.

Serviciul de Presă al Preşedinţiei R. Moldova

Virginia Filip 25.10.2018 - 18:21

Dar pe cei din Tiraspol cine i-a chemat? Pentru ce ii premiaza Dodon? Chiar ar trebui sa fie felicitati toti prorusii?