SEFUL STATULUI A CONFERIT DIPLOMA DE ONOARE A PRESEDINTELUI REPUBLICII MAI MULTOR FEDERATII SPORTIVE SI SPORTIVI

Astăzi în incinta instituției prezidențiale, a avut loc Gala Sportului 2020, în cadrul căreia Președintele Republicii Moldova, Igor Dodon, împreună cu ministrul Educației, Culturii și Cercetării, doamna Lilia Pogolșa, au premiat cei mai buni sportivi ai anului.

Șeful statului a conferit Diploma de Onoare a Președintelui Republicii mai multor Federații sportive și sportivi, în semn de apreciere a meritelor în domeniul culturii fizice și sportului, pentru rezultatele obținute în cadrul competițiilor internaționale și pentru contribuția adusă la organizarea și desfășurarea activităților sportive de performanță.

În anul curent, sportivii moldoveni au cucerit medalii de aur, argint și bronz la campionate mondiale și europene, la diverse discipline precum: taekwondo, lupte libere, caiac-canoe, judo, atletism, lupte greco-romane, lupte feminine etc.

Președintele țării a exprimat gratitudine laureaților pentru performanțele atinse. În context, Igor Dodon a subliniat că victoriile anului 2020 au fost aducătoare de mîndrie și de bucurie pe fundalul limitărilor și restricțiilor impuse de pandemie.

Serviciul de Presă al Preşedinţiei R. Moldova