SEFUL STATULUI A AVUT O INTREVEDERE INFORMALA CU PARTICIPANTII LA CONFERINTA INTERNATIONALA PE PROBLEMA NEUTRALITATII RM

Președintele Igor Dodon a avut o întrevedere informală cu participanții la Conferința reprezentativă, care se desfășoară la 20 iulie, la Chişinău, şi este dedicată problemelor privind statutul de neutralitate al Republicii Moldova.

Printre oaspeţii conferinţei sînt prezenți - fostul Şef al Misiunii OSCE în Moldova, William Hill, fostul Şef al Delegaţiei Uniunii Europene, Kalman Mizsei, fostul Ambasador al Ucrainei în Moldova, Serghei Pirojkov, politologii ruşi, Andrei Deviatkov şi Dmitri Danilov, reprezentanţi ai ministerelor federale din Elveţia şi Austria, experţi din ţările Uniunii Europene.

”Discuţia, care a durat mai bine de două ore, a avut un caracter amical şi, în acelaşi timp, foarte constructiv. Oaspeții forumului au dat dovadă de o cunoaştere profundă a problematicii şi, totodată, intenţia de a oferi ţării noastre un suport specializat de calitate”, a menționat șeful statului.

Igor Dodon a declarat că consideră drept foarte importantă pentru Republica Moldova atragerea specialiștilor străini în discutarea problematicii abordate deoarece consolidarea statalităţii noastre poate fi garantată doar cu condiţia recunoaşterii internaţionale a statutului de neutralitate al RM.

Serviciul de Presă al Preşedinţiei R. Moldova

Virginia Filip 01.08.2018 - 20:46

Oare Dodon chiar a declarat asta sau a trimis ofiterul de presa o declaratie clasica si banala. daca ar fi atasat declaratia cu ocazia altui eveniment la care a fost prezent Dodon, nu ar fi nici o diferenta.