SEFUL STATULUI A AVUT O INTREVEDERE DE LUCRU CU LIDERII IMPORTATORILOR DE PRODUSE PETROLIERE DIN MOLDOVA

Președintele Igor Dodon a avut o întrevedere de lucru cu liderii celor mai mari trei importatori de produse petroliere din Republica Moldova, care controlează împreună aproximativ 70-80% din piața de combustibil din țară.

Părțile ai discutat subiecte legate de activitatea acestor companii, problemele existente la stabilirea prețurilor pentru produsele petroliere, inclusiv determinarea mărimii accizelor la benzină și motorină.

O atenție deosebită a fost acordată producătorilor noștri agricoli și lucrărilor agricole de primăvară care vor începe curînd, cînd volumul achizițiilor de combustibil pe piața internă crește semnificativ.

Astfel, șeful statului a solicitat interlocutorilor să ia în considerare importanța campaniei de însămînțare și, dacă este posibil, să ofere fermierilor reduceri.

La solicitarea șefului statului, reprezentanții companiilor de combustibil și-au exprimat disponibilitatea de a reduce prețurile de achiziție cu 7-8% (sau aproximativ 1,20 - 1,40 lei pe litru).

“Le-am exprimat recunoștință pentru disponibilitatea de a oferi asistența necesară agricultorilor noștri”, a spus Dodon.

Serviciul de Presă al Preşedinţiei R. Moldova