SEFUL STATULUI A AVUT O INTREVEDERE CU PRESEDINTII CURTILOR CONSTITUTIONALE DIN 14 STATE ALE UE SI CSI

În cadrul Conferinței internaționale care este organizată astăzi la Chișinău cu ocazia aniversării a 25-a de la fondarea Curții Constituționale a Republicii Moldova, Președintele Igor Dodon, împreună cu Vladimir Țurcan, Președintele CC, și Gianni Buquicchio, Președintele Comisiei de la Veneția, au avut o întrevedere cu președinții curților constituționale din 14 state ale UE și CSI.

Șeful statului a salutat înalții oaspeți ai țării noastre, mulțumindu-le pentru participarea la eveniment și pentru interesul manifestat față de procesele politice din Moldova. În context, Igor Dodon a subliniat că situația din țară s-a schimbat spre bine, dat fiind faptul că s-a reușit să fie depășită criza politică din luna iunie anul trecut, cînd au avut loc tentative de a folosi Curtea Constituțională în calitate de instrument politic.

"În prezent, Înalta Curte este constituită din persoane competente, care nu sînt implicate în jocuri politice, iar datorită acestui lucru, și-a recăpătat încrederea cetățenilor și acum este din nou în rolul de apărător al sistemului de stat și înafara oricăror atacuri criminale", a conchis Igor Dodon.

Totodată, șeful statului a comunicat oaspeților din străinătate că în Republica Moldova, conducerea de vîrf este deschisă pentru discuții și este gata să vorbească despre eventualele modificări în legislația în vigoare a țării noastre, dacă acest lucru va fi necesar.

Serviciul de Presă al Preşedinţiei R. Moldova