SEFUL STATULUI A AVUT O INTREVEDERE CU O DELEGATIE DIN VATICAN CONDUSA DE EMINENTA SA, CARDINALUL PIETRO PAROLIN

Președintele Republicii Moldova, Igor Dodon, a avut o întrevedere cu o delegație din Vatican, condusă de Secretarul de Stat al Sfîntului Scaun, Eminența Sa, Cardinalul Pietro Parolin.

Șeful statului a mulţumit oaspeţilor pentru participare la Congresul Mondial al Familiei, menţionînd comunitatea valorilor pe care le împărtășim, în special cele familiale.

În acest context, Igor Dodon l-a informat pe Secretarul de Stat al Vaticanului despre decizia sa de a declara anul 2019 - Anul Familiei în Republica Moldova. Totodată, Președintele a subliniat că această iniţiativă este susținută de majoritatea populaţiei ţării noastre.

De asemenea, șeful statului a exprimat recunoştinţă Papei de la Roma Francisc pentru ospitalitatea cu care a fost primit în cadrul vizitei sale la Vatican, în noiembrie, 2017.

În cadrul dialogului, Președintele Igor Dodon a exprimat gratitudine Sfîntului Scaun pentru că a fost receptiv la solicitarea părţii moldoveneşti şi a oferit credincioșilor noștri, care locuiesc în Italia, posibilitatea de a-şi organiza ceremoniile religioase în bisericile din această ţară.

Serviciul de Presă al Preşedinţiei R. Moldova