SEFUL STATULUI A AVUT O INTREVEDERE CU LOCUITORII ORASULUI SI AI RAIONULUI RISCANI

În continuarea vizitei de lucru în raionul Rîșcani, Preşedintele R. Moldova, Igor Dodon, a depus flori la monumentul lui Ștefan cel Mare și la monumentul ridicat în memoria celor căzuți în acțiunile militare pentru apărarea integrității teritoriale și a independenței Moldovei, în războiul din Afganistan și a participanților la lichidarea consecințelor catastrofei de la Cernobîl.

În continuare, în sala arhiplină a Casei de Cultură din orașul Rîșcani, şeful statului a avut o întrevedere cu locuitorii orașului și ai raionului cu care a discutat problemele existente în regiune. Oamenii au adresat multiple întrebări, dar în special acestea au vizat domeniul protecției sociale, sănătate, reparația drumurilor ș.a. Igor Dodon i-a asigurat că problemele enunțate vor fi studiate minuțios și identificate soluții pentru fiecare din ele.

“Am subliniat că, conducerea de vîrf a Republicii Moldova va continua, în strînsă coordonare cu autoritățile locale, să implementeze proiectele sociale și cele de infrastructură care au fost anunțate pe întreg teritoriul țării noastre. Am remarcat că astăzi, prioritatea numărul unu este creșterea nivelului de trai al oamenilor și asigurarea unei dezvoltări economice durabile.

Cu o deosebită plăcere am felicitat trei familii cu mulți copii și patru cupluri longevive. Le-am dorit tuturor multă sănătate, mulți ani și bunăstare. De asemenea, i-am înmînat lui Alexandru Gavriliuc, veteran al Marelui Război pentru Apărarea Patriei, distincția supremă de stat - Ordinul Republicii. Din numele tuturor, i-am adresat mulțumiri pentru cerul pașnic de-asupra noastră și i-am îndemnat pe toți să păstreze memoria despre faptele eroice ale strămoșilor noștri”, a menționat șeful statului.