SEFUL STATULUI A AVUT O INTREVEDERE CU CONSILIUL BATRINILOR DIN GAGAUZIA

Președintele Republicii Moldova, Igor Dodon, a avut o întrevedere cu Consiliul Bătrînilor din Găgăuzia care are reprezentanți în toate localitățile regiunii.

Cei prezenți la eveniment au abordat mai multe subiecte cu privire la situația actuală din UTA Găgăuzia și din țară. Igor Dodon a fost informat despre activitatea Comitetului executiv al Găgăuziei și a apreciat înalt rezultatele pe care le-a obținut Autonomia sub conducerea Bașcanului Irina Vlah în mai multe domenii, în special, în cel social și economic. “Pe parcursul anului curent au fost inițiate și implementate cu succes mai multe proiecte importante pentru regiune”, a remarcat șeful statului.

De asemenea, interlocutorii au discutat obiectivele pentru anul 2019. Președintele a menționat importanța majoră pe care le au atît alegerile bașcanului cît și alegerile parlamentare. Șeful statului a mai menționat că în cadrul întrevederii cu reprezentanții Consiliul Bătrînilor din Găgăuzia care a avut loc anul trecut, Igor Dodon a propus includerea pe listele socialiștilor, în primii zece candidați, a unui reprezentant al Consiliului. Astfel, astăzi a fost înaintată și susținută unanim candidatura dnei Checsal Ivanna, actual deputat în Adunarea Populară a Găgăuziei.

Totodată, împreună cu colegii din partid, Igor Dodon a convenit ca 1/3 din listele partidului proprezidențial PSRM să fie reprezentanți ai altor etnii, decît moldoveni.

Șeful statului le-a urat participanților la întrevedere felicitări cu prilejul sărbătorilor de iarnă, pace și prosperitate în anul care vine.

Serviciul de Presă al Preşedinţiei R. Moldova