SEFUL STATULUI A AVUT O INTREVEDERE CU CO-RAPORTORII COMISIEI DE MONITORIZARE A APCE

Președintele Repulicii Moldova, Igor Dodon, a avut o întrevedere cu co-raportorii Comisiei de Monitorizare a Adunării Parlamentare a Consiliului Europei, Egidijus Vareikis (Lituania) și Maryvonne Blondin (Franța).

În cadrul dialogului, șeful statului a informat partenerii europeni despre situația actuală în Republica Moldova și a relatat despre criza instituțională care constă în acțiuni ostile din partea coaliției de guvernare față de Președinția Republicii Moldova.

De asemenea, șeful statului a explicat că președintele a fost ales direct de popor și se bucură de încredere din partea acestuia, fapt care confirmă legitimitatea instituției.

“La capitolul combaterii corupției, libertății presei sau reformei justiției, situația în țară e mult mai proastă decît acum 9 ani. Anume din acest motiv, gradul de încredere a populației Republicii Moldova în Uniunea Europeană a căzut aproape de două ori, după ce actuala alianță ”pro-europeană” a venit la putere, în 2009”, a mai spus șeful statului.

Co-raportorii APCE au afirmat că instituția europeană intenționează să acorde ajutor pentru dezvoltarea țării noastre. Igor Dodon a mulțumit partenerilor europeni, îndemnîndu-i să ne ajute în realizarea și implementarea unor reforme adevărate în domeniul justiției.

Serviciul de Presă al Preşedinţiei R. Moldova