SEDINTA PARLAMENTULUI – AMINATA

Fracțiunea Partidului Liberal Democrat din Moldova (PLDM), Partidului Comuniștilor din Republica Moldova (PCRM) și cea a Partidului Socialiștilor din Republica Moldova (PSRM) au părăsit, în semn de protest, ședința Parlamentului, iar în lipsă de cvorum ședința a fost amînată.

Şeful fracțiunii PLDM, Tudor Deliu, a solicitat amînarea proiectelor care au fost incluse astăzi în ordinea de zi.

„Argumentele. Nouă ni s-a creat impresia că noi continuăm să ne jucăm de-a Parlamentul. Din septembrie pînă în prezent, poate cîte o dată sau niciodată în lună noi nu am avut ședință de plen. Biroul permanent nu a fost convocat, iar proiectele care au fost introduse sînt foarte importante și respectiv nu vrem să le fugărim, dar să intrăm în esența lor. Cu atît mai mult, că după mai bine de jumătate de an se introduce audierea Raportului Comisiei de Anchetă AIC. Cerem ca în ordinea de zi să fie doar cele 6 proiecte care au fost votate în ordinea de zi, iar cele de azi să fie amînate. În caz contrar – părăsim ședința”, a precizat Deliu.

Deputatul comunist, Vladimir Voronin a afirmat că, fracțiunea lor este mai radicală de cît a liberal-democraților și părăsește din start ședința Parlamentului.

„Cerem ședință specială a Parlamentului doar pe tema alimentației la copii, nu alte teme și nu alte întrebări. Toate primele persoane să vină la raport. După aceea lucrăm normal mai departe”, a afirmat Voronin.

La rîndul său, deputatul socialist Vlad Batrîncea a menționat că, PSRM este indignat că Premierul nu vine în Parlament să fie audiat pe subiectul alimentației. „Se face mimarea audierilor pe acest subiect sensibil, însă apar alte proiecte care sînt introduse în afara hotărîrii Biroului permanent. Considerăm că nu este normală această organizare a activității și în semn de protest părăsim sala de ședință”, a precizat Batrîncea.

Președintele Parlamentului, Andrian Candu, a punctat că la precedenta ședință s-au decis audieri, dar nu și cine vine. „Se pare că unii doar urmăresc show-ul și spectacolul, au uitat că s-a încheiat campania electorală și de fapt, cu adevărat, nu îi interesează audierile”, a conchis Candu.

Andriana CHEPTINE (tribuna.md)