SEDINTA PARLAMENTULUI A FOST INTRERUPTA

Şedinţa de pe 22 ianuarie a Parlamentului a fost întreruptă. Deputaţii au luat o pauză pînă a doua zi. Solicitarea a venit din partea fracţiunii Partidului Liberal Democrat din Moldova (PLDM).

“În vederea identificării candidaturii care să întrunescă toate condiţiile şi voturile necesare pentru a fi ales în funcţia de Preşedinte al Parlamentului solicit în numele fracţiunii o pauză”, a declarat vicepreşedintele fracţiunii PLDM Valeriu Streleţ.

Pauza a fost solicitată înainte ca fracţiunile parlamentare să înainteze candidaţii la funcţia de Preşedinte al Parlamentului.

Comisia pentru alegerea Preşedintelui Parlamentului a fost creată pe 22 ianuarie la şedinţa Legislativului.

Din comisie fac parte Vasile Bolea, deputat al Partidului Socialiştilor din Republica Moldova, liberal democratul Tudor Deliu, deputatul Partidului Comuniştilor din Republica Moldova Artur Reşetnicov şi democratul Sergiu Sîrbu. Liberalii au refuzat să înainteze un candidat în comisia pentru alegerea speakerului.

Potrivit Regulamentului Parlamentului, Preşedintele Legislativului se alege prin vot secret. Speaker devine candidatul care întruneşte votul majorităţii deputaţilor aleşi.

Şedinţa Parlamentului a început în lipsa unei coaliţii de guvernare.

Sursa: Moldpres