SEDINTA LA PRIMARIE: ASTAZI VA FI CONSTITUIT CONSILIUL MUNICIPAL CHISINAU

Astăzi va avea loc ședința de constituire a Consiliului municipal Chișinău, în care cei mai numeroși sînt consilierii socialiști, urmați de cei din Blocul ACUM.

Ședința de constituire a Consiliului municipal Chișinău (CMC), rezultat din alegerile locale din 20 octombrie, va fi convocată vineri, 15 noiembrie.

Data ședinței a fost dispusă printr-o hotărîre a Comisiei Electorale Centrale (CEC) din 12 noiembrie.

Noul CMC va fi alcătuit din 51 de consilieri. Conform rezultatelor scrutinului din 20 octombrie, în Consiliul municipal Chișinău au acces 22 de aleși ai Partidului Socialiștilor (PSRM), 19 consilieri de la Blocul ACUM, trei de la Partidul Liberal (PL) și cîte doi consilieri de la Partidul Democrat (PDM) și de la Partidul Politic ȘOR.

Cîte un consilier în CMC au următoarele formațiuni: Mișcarea social-politică „Forța Nouă”, Partidul Unității Naționale (PUN) și Partidul Comuniștilor (PCRM).

Judecătoria Chișinău cu sediul la Rîșcani a validat pe 11 noiembrie mandatul de primar general al lui Ion Ceban, cîștigat în cel de-al doilea tur al alegerilor locale, din 3 noiembrie.

În cel de-al doilea tur al alegerilor pentru funcția de primar al Chișinăului, candidatul PSRM Ion Ceban a acumulat peste 52 la sută din voturi, iar contracandidatul său, Andrei Năstase (ACUM), a acumulat 48% din sufragii.

Sursa: sputnik.md