SECRETUL LONGEVITĂŢII

Povestea chinezului care a trăit 256 de ani

Conform înregistrărilor oficiale, Li Ching Yuen s-a născut în China în 1677. Principala sa îndeletnicire a fost să culeagă plantele din pădure şi să le vîndă oamenilor care sufereau de diferite boli.

În 1930 , ziarul New York Times a publicat un articol despre cel mai bătrîn om din lume. Un jurnalist american descoperise anumite documente care atestau că Li Ching Yuen, în 1827 sărbătorise venerabila vîrstă de 150 de ani. Conform înregistrărilor oficiale, chinezul a murit în ziua de 6 mai 1933, la venerabila vîrstă de 256 de ani. Înainte cu o zi ca moartea să intervină, Yuen le-a spus studenţilor săi că şi-a îndeplinit toate sarcinile pe această planetă şi acum a venit timpul să plece acasă.

În nenumărate rînduri a fost întrebat care este secretul longevităţii. Yuen le răspundea curioşilor că viaţa trebuie tratată cu blîndeţe pentru că altfel timpul trece mult prea repede pe lîngă fiecare. Un alt secret pe care îl invoca bărbatul se referea la tainele medicinii holistice. Chiar şi în aceste zile, medicina clasică a ajuns în punctul în care confirmă că majoritatea bolilor cu care se confruntă omul survin în urma gîndurilor negative. Tot ceea ce este viu deţine energie, iar această energie se împarte în negativă şi pozitivă. Dacă se provoacă un dezechilibru emoţional puternic sau gîndurile negative sînt superioare celor pozitive atunci intervin şi diferitele maladii, scrie efemeride.ro.

În acest fel, gîndurile noastre negative sînt cele care declanşează bolile, iar gîndurile pozitive ar putea fi tratamentul universal pentru majoritatea maladiilor. Pe acest principiu s-a bazat Yuen pentru a duce o viaţă cît mai lungă şi astfel a atins vîrsta de 256 de ani.

 

Iată cîteva exemple cum gîndurile negative pot provoca anumite boli:

Gelozia – provoacă boli oncologice şi slăbeşte sistemul imunitar

Răzbunarea – provoacă boli de piele şi dureri de gît

Lipsa principiilor morale – boli cronice, infecţii şi boli de piele

Încăpăţînarea – diabet, migrene şi inflamaţii

Minciuna – alcoolism, infecţii fungice şi slăbirea sistemului imunitar

Agresivitatea – cauzează ulcere gastrice, reflux acid, şi negi

Reticenţa – boli de rinichi şi schizofrenie

Cruzimea – epilepsie, astm şi anemie

Apatia – provoacă diabet

Nestatornicia – provoacă probleme de fertilitate

Jignirile şi nepoliteţea – cauzează diabet si boli de inimă

Anxietate – produce tulburări digestive, boli de inimă şi de piele

Lăcomia – provoacă boli oncologice, obezitate şi boli de inimă.

Sursa: Obiectiv.info