SECRETUL IEŞIT LA IVEALĂ ABIA ACUM

ADEVĂRUL zguduitor despre PĂR şi de ce indienii purtau mereu părul lung

Aceste informaţii despre păr au fost ascunse publicului de la războiul din Vietnam încoace. Cultura noastră îi conduce pe oameni să creadă că stilul părului este o chestiune de preferinţă personală, că modul de a-şi purta părul este o chestiune de moda şi/sau de comoditate, că modul în care oamenii îşi poarta parul, este pur şi simplu o problemă cosmetică. În timpul războiului din Vietnam, cu toate acestea, apăruse o imagine complet diferită, un aspect care a fost atent acoperit şi ascuns de ochii publicului.

La începutul anilor nouăzeci, Sally (numele a fost schimbat pentru a proteja intimitatea) a fost căsătorită cu un psiholog autorizat care a lucrat la spitalul VA Medical. El a lucrat cu veteranii de lupta cu PTSD (tulburare de stres post traumatic). Cei mai mulţi dintre ei au servit în Vietnam. Sally a spus: ”Îmi amintesc foarte clar o seară, cînd soţul meu a venit înapoi la apartamentul nostru pe Doctor’s Circle, ţinînd un dosar oficial gros în mîinile sale. Acesta cuprindea sute de pagini ale unor studii comandate de Guvern. El a fost în stare de şoc după ce a studiat conţinutul acestuia. Ceea ce a citit în aceste documente i-a schimbat complet viaţa. Din acel moment, conservatorul meu soţ şi-a crescut părul şi barba şi nu le-a mai tăiat vreodată. Mai mult, VA Medical Center i-a permis să facă asta şi alţi oameni foarte conservatori din personalul acestuia i-au urmat exemplul."

Se pare că în timpul Războiul din Vietnam forţele speciale ale Ministerului de Război au trimis experţi sub acoperire pentru a recruta indieni din triburi rezervate din America în căutarea pentru cercetaşi talentaţi, bărbaţi duri, tineri instruiţi pentru a se mişca pe furiş prin teren accidentat. Ei au fost mai ales în căutare de bărbaţi cu abilităţi deosebite, aproape supranaturale, de urmărire. Înainte de a fi abordaţi, aceşti oameni atent selectaţi au fost documentaţi extensiv în calitate de experţi în urmărire şi supravieţuire.

Cu ademenirile obişnuite, frazele netede şi testate, utilizate pentru a înscrie noi recruţi, unii dintre aceşti trackeri indieni au fost apoi înrolaţi. O dată înscrişi, un lucru uimitor s-a întîmplat: Indiferent de talentele şi abilităţile pe care le-au posedat înainte pe rezervaţii, acestea păreau să dispară misterios, fiecare recrut nu a reuşit să-şi efectueze calităţile, cum erau de aşteptat în acest domeniu. Cauzalităţi grave şi eşecurile de performanţă au condus Guvernul, în urma contractului, testarea scumpa a acestor recruţi şi iată ce s-a descoperit! Cînd au fost întrebaţi despre eşecul lor de a efectua cum era de aşteptat, recruţii mai vechi au răspuns în mod constant că, atunci cînd li s-au aplicat tunsorile militare necesare, ei nu mai puteau “simţi” duşmanul, nu au mai putut accesa un ”al şaselea simţ”, ”intuiţia” lor nu mai era sigură, nu au putut ”citi” semnele subtile, precum şi accesul la informaţii extrasenzoriale subtile.

Astfel, Institutul de Testare a recrutat în continuare trackeri indieni, au decis să le păstreze părul lung, şi i-au testat în mai multe domenii. Apoi au pus cîte doi oameni împreună, care au primit acelaşi scor, la toate testele. Unuia dintre ei i-au păstrat părul lung şi celuilalt i-au aplicat o tunsoare militara. Apoi, cei doi bărbaţi au reluat testele. De fiecare dată omul cu părul lung atingea scoruri ridicate. Cu timpul, omul cu părul scurt nu a reuşit la testele în care a marcat anterior scoruri ridicate.

Iată un test tipic

Recrutul doarme în pădure. Un ”duşman” armat se apropie de omul adormit. Bărbatul cu părul lung este trezit din somnul lui de către un puternic sentiment de pericol şi scapă mult timp înainte de apropierea inamicului, cu mult înainte ca orice sunete ale apropierii inamicului să fie sonore. Într-o altă versiune a acestui test, omul cu părul lung simte o abordare şi într-un fel intuieşte că inamicul va efectua un atac fizic. El îşi urmează” al şaselea simţ“, şi rămîne nemişcat, prefăcîndu-se că doarme, dar îl apucă rapid pe atacator şi îl ”ucide“, în timp ce atacatorul se apleca spre el cu intenţia de a-l sugruma. Acelaşi om, după ce a trecut acestea şi alte teste, a primit o tunsoare militara şi nu a trecut în mod constant aceste teste şi multe alte teste pe care el le trecuse înainte. Deci, documentul a recomandat ca toţi trackerii indieni să fie scutiţi de la tunsori militare. De fapt, este necesar ca trackerii să îşi păstreze părul lor lung.“

Abilităţile de supravieţuire ale oamenilor şi animalelor uneori par a fi aproape supranaturale. Ştiinţa, în mod constant, a venit mereu cu mai multe descoperiri despre abilităţile de supravieţuire uimitoare la om şi animal. Fiecare parte a corpului depune extrem de multă muncă sensibilă pentru supravieţuirea şi bunăstarea corpului ca un organism întreg. Există un motiv pentru fiecare parte existentă în sine.

Părul este o extensie a sistemului nervos, ea poate fi văzută corect ca nervi exteriorizaţi, un tip de ”antene” foarte evoluate sau ”antene” care transmit mari cantităţi de informaţii importante la trunchiul cerebral, sistemul limbic şi neocortex. Inclusiv părul facial la bărbaţi oferă o autostradă de informaţii care ajunge la creier, părul emite, de asemenea, energia electromagnetică emisă de către creier în mediul exterior. Acest lucru a fost văzut în fotografia Kirliana atunci cînd o persoană este fotografiată cu părul lung şi apoi re-fotografiată după ce părul i-a fost tăiat. Cînd părul este tăiat, primirea şi trimiterea de transmisii la şi dinspre mediu sînt mult limitate. Acest lucru duce la amorţeală. Tăierea părului este un factor care contribuie la necunoaşterea/neperceperea stresului de mediu în ecosistemele locale. Este, de asemenea, un factor care contribuie la insensibilitate în relaţiile de toate tipurile. Aceasta contribuie la frustrare sexuală.

Concluzie

În căutarea de soluţii pentru evitarea primejdiei în lumea noastră, poate ar fi timpul, pentru noi, să luam în considerare faptul că multe dintre ipotezele noastre cele mai de bază despre realitate sînt eronate. Este posibil ca o parte importantă a soluţiei să se uite la noi în fiecare dimineaţă cînd ne vedem în oglindă. Povestea lui Samson şi Dalilah din Biblie conţine un adevăr codificat, care ne spune despre Dalilah care îi taie părul lui Samson, cel care niciodată nu mai fusese învins pînă atunci, după care îşi pierde puterile şi este înfrînt.

De ce să NU ne tundem părul?

Moda părului nostru ar putea fi doar un trend, dar dacă vom cerceta, vom afla că singuri ne-am privat de una dintre cele mai valoroase surse de energie pentru vitalitatea umană. Luaţi în considerare posibilitatea ca părul de pe capul vostru să poate face mai mult pentru voi decît doar să vă ajute să arătaţi bine. Omul e singura creatură la care părul creşte mai lung pe cap, spre vîrsta adultă. Lăsat netăiat, părul creşte pînă la o anumită lungime şi apoi se opreşte de la sine la lungimea corectă pentru fiecare. Părul este un dar uimitor de la natură, poate să ajute la ridicarea energiei Kundalini (forţa de viaţă creatoare), care creşte vitalitatea, intuiţia şi liniştea.

Tăierea Părului

Cu mult timp în urmă, oameni multor culturi nu-şi tăiau părul, considerîndu-l o parte din fiinţa lor întreagă. Nu existau saloane de hairstyling. De obicei, cînd oamenii erau cuceriţi sau luaţi ca sclavi, părul lor era tăiat ca semn recunoscut al sclaviei. Tăierea părului a fost aplicată ca pedeapsă sau ca modalitate de a scădea puterile celor înrobiţi. Oasele frunţii sînt poroase şi au funcţia de a transmite lumina spre glanda pineală, care influenţează activitatea creierului, tiroida şi hormonii sexuali. Tăierea bretonului, care acoperă fruntea, împiedică acest proces. Cînd Genghis Khan a cucerit China, el îi considera pe Chinezi ca fiind foarte înţelepţi, oameni inteligenţi care n-ar fi permis să se lase subjugaţi. Prin urmare, a cerut tuturor femeilor din ţară să-şi taie părul şi bretonul, pentru că ştia că acest lucru va servi pentru a le menţine timide şi mai uşor de controlat. Pe măsură ce triburi sau societăţi întregi au fost cucerite, tăierea părului a devenit atît de răspîndită încît, peste cîteva generaţii, importanţa părului s-a pierdut, iar coafurile şi moda s-au dezvoltat.

Yogi Bhajan

Ştiinţa părului a fost una dintre primele învăţături oferite de Yogi Bhajan, cînd a venit în America. “Cînd părul de pe cap este lăsat să ajungă la lungimea sa completă, matură, atunci fosforul, calciul şi vitamina D sînt toate produse, intră în fluidul limfatic şi chiar în lichidul cefalorahidian prin cele două conducte din partea de sus a creierului. Această schimbare ionică creează o memorie mai eficientă şi duce la o mai mare energie fizică, la o rezistenţă îmbunătăţită şi la răbdare. “Yogi Bhajan a explicat că, dacă alegi să-ţi tai părul, tu nu pierzi numai acel plus de energie şi hrană, dar corpul tău trebuie apoi să ofere o cantitate mai mare de energie vitală şi de nutrienţi pentru a continua re-creşterea părului lipsă.

În plus, firele de păr sînt antene care se adună şi transmit energia soarelui – sau prana – către lobii frontali, acea parte a creierului folosită pentru meditaţie şi vizualizare. Aceste antene acţionează în calitate de conductori pentru a vă aduce cantităţi mai mari de energie subtilă, cosmică. Este nevoie de aproximativ trei ani de la ultima tăiere a părului pentru formarea de noi antene la capetele firelor de păr.

Îngrijirea Părului – Kundalini

În India, un Rishi este cunoscut ca un înţelept care în timpul zilei îşi bobineză/răsuceşte părul pînă în creştetul capului, pentru a-şi energiza celulele creierului, apoi, pe timp de noapte, îl piaptănă în jos. Un “nod Rishi” energizează cîmpul magnetic (aura) şi stimulează glanda pineală din centrul creierului. “Activarea pinealei conduce la o secreţie sporită a acesteia, care este esenţială pentru dezvoltarea unor funcţii intelectuale mai înalte, precum şi pentru o percepţie spirituală mai mare” (Yogi Bhajan). În timpul zilei, părul absoarbe energia solară, iar pe timp de noapte absoarbe energia lunară. Păstrarea părului în sus în timpul zilei şi apoi în jos în timpul nopţii ajută acest proces. Împletirea părului pe timp de noapte ajută la echilibrarea cîmpului nostru electromagnetic în afara zilei.

Fire de păr cu vîrful despicat

Dezlegarea şi eliberarea părului poate să ducă la despicarea vîrfurilor. În loc să tundeţi şi să vă pierdeţi “antenele”, Yogi Bhajan recomandă ca peste noapte să aplicaţi o cantitate mică de ulei de migdale, astfel încît acesta să poată fi absorbit înainte de a-l spăla în dimineaţa următoare. Păstrarea pe timpul zilei a părului răsucit/bobinat peste creştetul capului/chakra coroanei şi protejarea cu o acoperitoare vă ajută la vindecarea “antenelor”. Dacă aveţi părul lung, vedeţi dacă experienţa voastră este diferită atunci cînd acesta este curat şi încolăcit pe coroană sau lăsat jos şi liber.

Părul umed

Yogi Bhajan a explicat că îşi usucă părul înainte de a-l ridica în sus spre de a evita o durere de cap. Cînd îţi ridici părul ud sus pe cap, cînd se usucă, acesta va tinde să se micşoreze şi să se strîngă un pic, putînd chiar să se rupă. O idee bună este ca ocazional să vă faceţi timp să staţi la soare şi să permiteţi părului curat/umed să se usuce în mod natural, ca un tot unitar. Tagore a spus “Cînd am înţeles Unitatea a tot ce Este, mi-am aruncat trusa de bărbierit în ocean. Am renunţat la ego-ul meu şi m-am predat naturii. Am vrut să trăiesc în forma pe care mi-a dat-o Creatorul meu.“

Cînd oamenii permit părului să crească, ei spun bun venit maturităţii, responsabilităţii de a fi complet dezvoltat şi total puternic. Acesta este motivul pentru care veţi găsi har şi calm într-o persoană cu părul netăiat de la naştere, dacă acest păr a fost păstrat bine. Creatorul are un motiv clar pentru care ne-a dăruit părul. Se spune că atunci cînd veţi permite părului să crească în toată lungimea sa şi îl bobinaţi pe creştetul capului, energia soarelui – forţa pranică a vieţii – este atrasă în jos pe coloana vertebrală. Pentru a echilibra această mişcare în jos, energia vieţii Kundalini se ridică în sus. Iată cuvintele lui Yogi Bhajan: “Părul vostru nu este acolo din greşeală. El are un scop bine definit, pe care cei sfinţi îl vor descoperi, iar alţi oameni vor rîde.“

Laurenţiu PANAIT,
Obiectiv.info