SECRETARUL GENERAL AL GUVERNULUI S-A INTILNIT CU REPREZENTANTII BANCII MONDIALE

Implementarea proiectului Modernizarea Serviciilor Publice în Republica Moldova (MSP) a fost principalul subiect, abordat în cadrul întrevederii Secretarului general al Guvernului, Tudor Copaci, cu Directorul Băncii Mondiale în Moldova, Alex Kremer, cu ocazia vizitei la Chișinău a unei echipe de experţi ai acestei instituţii.

În cursul întrevederii, au fost discutate metodologia de aplicare a etapelor ulterioare în vederea pregătirii proiectului MSP, precum şi condițiile de obținere a grantului pentru implementarea acestuia.

Secretarul general al Guvernului a exprimat gratitudine Băncii Mondiale pentru suportul acordat în vederea realizării mai multor proiecte de dezvoltare a Republicii Moldova, dar și pentru interesul acestora de a sprijini în continuare obiectivele Cancelariei de Stat privind digitalizarea serviciilor publice.

La rîndul său, Alex Kremer a confirmat intenţia Băncii Mondiale de a susţine proiectul MSP, inclusiv la punerea în practică a proiectului E-Transformare a Guvernării, pentru a asigura eficientizarea serviciilor publice în Republica Moldova. Oficialul a precizat că echipa de experţi a Băncii Mondiale se va afla la Chișinău pînă la 17 februarie, urmînd să examineze progresele în implementarea mai multor proiecte şi va acorda suport întru asigurarea durabilității și continuității platformelor existente pentru faza următoare a investiţiilor în prestarea serviciilor publice.

Proiectul MSP este important pe motiv că circa 70 la sută din populaţie solicită servicii publice, iar implementarea serviciilor electronice va asigura o guvernare transparentă, performantă şi receptivă la necesităţile oamenilor. Cancelaria de Stat îşi propune edificarea unui sistem modern de prestare a serviciilor electronice prin Internet, telefonie mobilă şi terminale interactive, promovînd astfel investiţii inteligente în tehnologiile informaţionale în sectorul public al Republicii Moldova.