SE REPETA APRILIE 2017?

Meteorologii ne avertizează: Iată ce se întîmplă la noapte

Angajații Serviciului Hidrometeorologic de Stat au anunțat cod galben de îngheț pentru noaptea din 20 spre 21 aprilie.

În noaptea dintre sîmbătă și duminică vom avea înghețuri de -1.. -3 grade Celsius, anunță Serviciul Hidrometeorologic de Stat, care a și instituit Cod Galben de vreme nefavorabilă.

“În noaptea de 20-21.04, izolat, la suprafața solului, se prevăd înghețuri cu intensitatea de -1..-3°С“, afirmă sinopticienii.

Ei mai spus că, în funcție de evoluția fenomenelor, Serviciul va actualiza acest mesaj prin avertizări meteorologice ulterioare.

Ei mai spus că avertizarea de cod galben nu trebuie să ne sperie, dat fiind că “condițiile vremii sînt potențial periculoase, fenomenele meteorologice prognozate (averse, descărcări electrice, intensificări ale vintului, temperaturi ridicate sau scăzute, risc de creșteri de debite şi niveluri în rîuri şi rîulețe etc.) sînt obișnuite pentru teritoriul țîrii, dar temporar pot deveni periculoase pentru anumite activități socio-economice”.

Vom mai preciza că de-a lungul timpului, în ziua de 20 aprilie ma avut vreme foarte diferită, iar extremele termice au fost înregistrate: maxime în 1943 (+30,1 grade celsius) și minime în 1979 (-0,8 grade Celsius).

Sursa: sputnik.md