SE INTENSIFICĂ COOPERAREA ECONOMICĂ MOLDO-GERMANĂ

Vicepreşedinţii Camerei de Comerţ şi Industrie a Moldovei, Tudor Olaru şi Vladimir Didilică, în prezenţa Ambasadorului Extraordinar şi Plenipotenţiar al Germaniei în ţara noastră, Matthias Meyer, au avut astăzi o întrevedere cu Rainer Lindner, director executiv al Comitetului de Est al Economiei Germane la Chişinău.

Părţile au discutat despre intensificarea cooperării economice moldo-germane şi perspectivele de atragere a investiţiilor germane în economia Republicii Moldova.

Potrivit Serviciului de presă al CCI, s-a convenit de a organiza în comun participarea întreprinzătorilor din Moldova la expoziţii din Germania, specializate în domeniul agroindustrial, precum şi în alte sectoare.

Comitetul de Est al Economiei Germane este unul dintre partenerii CCI a Moldovei. În perioada 2005-2011 a fost realizat un amplu proiect pentru stimularea relaţiilor de cooperare moldo-germană în sectorul Întreprinderilor Mici şi Mijlocii. Cu suportul Comitetului de Est al Economiei Germane, în cadrul CCI a Moldovei a fost creat şi Centrul de Formare Continuă.

Conform datelor Biroului Naţional de Statistică, Germania se plasează printre principalii parteneri economici ai Republicii Moldova.