Se cauta oameni care sa protejeze Pamintul de extraterestri

Salariul este de şase cifre. Poate eşti interesat!

Guvernatorii muncesc din greu pentru a proteja publicul. Unii studiază bolile infecţioase şi tratamentele eficiente, iar alţii se asigură că medicamentele, alimentele, vehiculele sau produsele de consum se ridică la nivelul aşteptărilor şi nu dăunează nimănui. Dar preocupările de la sediul NASA sunt, literalmente, extraterestre – motiv pentru care agenţia spaţială oferă acum un loc de muncă de „ofiţer de protecţie planetară”, conform Business Insider.

Acest ofiţer ar trebui să apere Pămîntul de contaminarea extraterestră şi să se asigure că planeta noastră va evita contaminarea lumilor străine pe care încearcă să le exploreze. Remuneraţia? Un salariu de şase cifre, între 124.406 dolari şi 187.000 dolari pe an, plus alte beneficii. În timp ce multe agenţii spaţiale angajează ofiţeri de protecţie planetară, contractele sunt, deseori, part-time. De fapt, în lume există doar două astfel de roluri cu normă întreagă: una la NASA şi cealaltă la Agenţia Spaţială Europeană. Acest post este momentan al lui Catharine Conley, singurul ofiţer de protecţie planetară al NASA din 2014.  „Acest nou loc de muncă este rezultatul relocării poziţiei pe care o deţin în prezent,  o autoritate tehnică independentă din cadrul NASA”, a declarat Conley recent. Nu a spus, însă, dacă intenţionează să-şi depună din nou candidatura pentru această funcţie, care poate fi deţinută timp de cel puţin trei ani, dar poate fi prelungită pînă la cinci ani.

Candidatul trebuie să aibă cel puţin un an de experienţă ca angajat pe o poziţie înaltă în guvernului civil şi să aibă „cunoştinţe avansate” de protecţie planetară. Dacă nu aveţi o „experienţă demonstrată de planificare, executare sau supraveghere a programelor spaţiale de importanţă naţională”, este posibil să vă pierdeţi timpul aplicînd. De asemenea, trebuie să aibă un grad avansat de cunoştinţe în fizică, inginerie şi matematică. NASA acceptă cererile la USAJobs.gov de la 13 Iulie pînă la 14 August.