SCURT ISTORIC AL RELIGIILOR SI CREDINTELOR RELIGIOASE ALE LUMII (22)

Cele mai periculoase secte din lume. Uniunea Naţiunii Nuwabiene a Maurilor. Conducătorul acestei mişcări, Dwight York, susţinea că vîrsta sa reală era de 76 de mii de miliarde de ani şi că a ajuns pe Pămînt cu ajutorul unei nave extraterestre numită Sham. Doctrina lui era o amestecătura fără cap şi fără coadă despre masonerie, criptozoloogie şi ufologie. Practicile sexuale erau lucruri obişnuite în cadrul sectei, precum şi abuzurile comise asupra copiilor. Drept pentru care York a primit o sentinţă care cumulează 135 de ani de închisoare.

El este cel care hotăra cum şi dacă adulţii din sectă puteau face sex, însă îşi rezerva dreptul la acte sexuale cu oricine dorea şi oricum dorea, inclusiv cu micuţi în vîrstă de 5 ani. Aceştia erau forţaţi să se uite la filme pornografice apoi filmaţi la rîndul lor. Iniţierea era făcută cu o păpuşă în formă de Pantera Roz care avea ataşat un penis. După ce îi abuza pe copii, le făcea cadou tot soiul de mărunţişuri şi le promitea că erau din ce în ce mai aproape de mîntuire.

Filiala Davidienilor. David Koresh, conducătorul acestei mişcări, susţinea că el este Mielul din Apocalipsa Sfîntului Ioan şi îşi va conduce adepţii către viaţa veşnică. Tertipul era că pentru a obţine mîntuirea era de preferat să fii femeie, să te desparţi de soţul tău şi să faci sex cu Koresh de cîte ori voia acesta. În 1989, el le-a prezentat credincioşilor doctrina Noii Lumini, anulînd toate căsătoriile din rîndul adepţilor săi şi declarînd toate femeile ca fiind soţiile sale sprituale de care va avea grijă să se simtă satisfacute. Acestea aveau vîrste cuprinse între 10 şi 60 de ani. Din uniunile cît se poate de fizice cu doamnele Koresh s-au născut cel puţin 10 copii.

Dincolo de activitatea sexuală intensă, David îşi pregătea adepţii pentru marea luptă a Apocalipsei şi i-a înarmat pe toţi în mod ilegal. Poliţia a obţinut un mandat de percheziţie însă sectanţii au tras cu armele asupra ofiţerilor şi au omorît 4 dintre aceştia. Asaltul autorităţilor la sediul sectei a durat în jur de 2 luni, timp în care au pierit 6 membri din rîndul davidienilor. În cele din urmă, autorităţile au folosit fumigene pentru a patrunde în clădire, însă davidienii au declanşat un incediu de proporţii care a dus la moartea a 76 de persoane, femei, bărbaţi şi copii deopotrivă.

Biserica Unificării este considerată una dintre cele mai periculoase secte din lume mai cu seamă din cauza marii puteri de influenţă pe care o are asupra tinerilor. Adepţii acestei secte îl glorifică pe Sun Myung Moon, despe care spun că este o fiinţă divină care merită adulaţia lor. Cultul a fost interzis în Germania pentru că s-a considerat că reprezintă un pericol pentru populaţie, în special pentru tinerii uşor de influenţat. Cum membrii sectei consideră că Moon este Dumnezeu, acesta este sprijinit în totalitate de biserica sa. Secta a fost acuzată că ademeneşte tinerii spre a se converti la acest cult şi chiar că lucrează activ la a-i separa de familiile lor. Moon are adesea discursuri critice la adresa creştinismului, vorbeşte despre Coreea că fiind tărîmul ales şi recunoaşte că se aşteaptă ca membrii bisericii sale să îl trateze ca pe o zeitate. (Sfîrşit)

Sursa: Business Insider