SCUARUL IN MEMORIA VICTIMELOR CATASTROFEI DE LA CERNOBIL VA FI AMENAJAT PINA PE 26 APRILIE

Lucrările în scuarul de lîngă parcul Valea Trandafirilor din sectorul Botanica al capitalei, amenajat în memoria victimelor catastrofei de la Cernobîl, se planifică a fi finalizate pînă pe 26 aprilie. Documentaţia de proiect a fost elaborată şi a fost semnat contractul cu agentul economic. În prezent, sînt efectuate lucrări de terasament, cu demontarea bordurilor, asfaltului vechi, nivelarea terenului.

Ion Burdiumov, şef al Direcţiei generale locativ-comunală şi amenajare, a precizat că a cerut antreprenorului să urgenteze lucrările, astfel ca scuarul să fie amenajat pînă pe 26 aprilie, cînd se împlinesc 35 de ani de la catastrofa de la Cernobîl. Responsabilul spune că, împreună cu colegii, şi-au propus să amenajeze scuarul pentru a onora persoanele care au participat la lichidarea avariei.

Direcția generală locativ-comunală și amenajare își asumă lucrările ţin de amenajare aleii, înverzirea, instalarea sistemului de iluminat şi altele. Va fi amenajat și un loc special pentru un monument al victimelor catastrofei de la Cernobîl. Scuarul va fi de tip deschis, cu acces pentru fiecare.

Sursa: IPN