Scrisoarea trimisa de un criminal pedofil familiilor fetitelor pe care le-a ucis. Familiile sunt revoltate

Un criminal care a răpit, violat și ucis mai multe fetițe în Belgia, în anii '90, a înfuriat familiile victimelor cu o scrisoare în care se oferea să răspundă întrebărilor acestora, relatează BBC News. Marx Dutroux a fost condamnat la închisoare în 1996, iar de cîțiva ani încearcă să obțină eliberarea. Avocatul său a trimis mai multe scrisori către familiile a șase dintre victimele lui Dutroux, în ceea ce spune el că este o „încercare de a le vindeca rănile, într-o manieră modestă”. În vîrstă de 61 de ani, Marc Dutroux este un criminal ale cărui orori au îngrozit Belgia. În 1986, el și soția lui, Michelle Martin, au fost arestați pentru răpire și violuri. În 1989, Dutroux a fost închis, dar a fost eliberat condiționat după patru ani.

În 1995 și 1996, el a răpit șase fetițe. Două adolescente, An Marchal și Eefje Lambrecks, au fost ucise, în timp ce două fetițe de 8 ani, Julia Lejuene și Melissa Russo, au fost lăsate să moară de foame în celula în care le ținea bărbatul. Două fete, de 12, respectiv 14 ani, au supraviețuit și au depus mărturii împotriva lui Dutroux, la proces. Una dintre fete l-a întrebat „De ce nu m-ai ucis”, în timpul mărturiei. Dutroux a declarat în fața anchetatorilor că făcea parte dintr-o rețea de pedofili în care erau implicate mai multe persoane publice, influente.

Acum, tatăl lui Julie Lejuenne, a publicat pe Facebook scrisoarea pe care a primit-o din partea celui care i-a ucis fetița. În text, Dutroux se oferă să le răspundă la orice întrebări ar avea și afirmă că nu „încearcă să deschidă răni ale trecutului”. Însă presa belgiană observă că trei dintre cele cinci criterii necesare eliberării condiționate sunt direct legate de relația condamnatului cu victimele sau rudele acestora. Familiile fetițelor ucise sunt revoltate și spun că sub nici o formă nu doresc să stea de vorbă cu bărbatul, să îi asculte scuzele sau să încerce să îl ierte. „Voi lăsa asta în mîinile lui Dumnezeu”, a spus mama uneia dintre fetițe.