SCRISOARE ŞOCANTĂ A UNUI COPIL PENTRU MAMA LUI

„Mulţumesc că mi-ai dat viaţă. Să nu mă plîngi”

Într-o scrisoare care începea cu "Dragă mamă", Wesley, un băiat de 14 ani, o asigura pe mama sa, Vicki Walker,  de toată dragostea lui şi îi cerea ca înmormîntarea lui să fie în "culori luminoase". Apoi, Wesley i-a făcut o listă cu persoanele cărora voia să le lase moştenire cîteva din lucrurile lui.

Scrisoarea de adio către mama sa, lăsată de Wesley, începea aşa: "Dragă mamă, îţi scriu această scrisoare ca să-ţi spun adio şi să-ţi mulţumesc pentru că mi-ai dat viaţă. Şi să nu plîngi după mine (...) Nu vreau să fii tristă ..."

Băiatul îşi încheia mesajul scriindu-i să fie liniştită: "Eu sunt acum cu bunica şi bunicul. Te iubesc, adio!". Mai scrisese că vrea ca, la înmormîntarea sa, cei care vor veni să fie îmbrăcaţi în "culori luminoase" şi îi cerea scuze familiei sale dacă, uneori, a fost "mai rău" şi a supărat pe cineva, informează Daily Mail.

Cînd a citit biletul de adio scris de fiul ei şi lăsat fără intenţie pe birou, Vicki Walker a avut un şoc. S-a dus repede la el în dormitor să vadă ce s-a întîmplat. Dar băiatul dormea liniştit şi nici urmă de vreo suferinţă pe chipul lui.

După ce s-a trezit, i-a dat şi explicaţia mamei sale, spunîndu-i că tuturor elevilor din clasa lui li se spusese, la ora de creaţie literară, să scrie un bilet de adio "expresiv" către cei dragi, închipuindu-şi că au o boală terminală şi îi vor părăsi în curînd pentru totdeauna.

Vicki s-a liniştit după ce a aflat ce e cu scrisoarea, dar nu s-a putut abţine să nu critice iniţiativa profesorilor. Copiilor li se spusese să-şi ducă fiecare scrisoarea înapoi, acasă, dar nu li se spusese să îşi avertizeze părinţii care ar fi putut da peste aceasta, că nu este autentică, ci pură ficţiune.