SCRISOARE DESCHISA

Preşedintelui Republicii Moldova dlui Nicoale Timofti

 Primului-ministru în exerciţiu al Republicii Moldova dlui Chiril Gaburici

 Preşedintelui Parlamentului Republicii Moldova dlui Andrian Candu

 Ministrului Economiei  al Republicii Moldova dlui Stephane Christophe BRIDE

 

Pentru Informare şi întreprinderea măsurilor necesare:

Ambasadorului Delegaţiei Uniunii Europene în Republica Moldova dlui Pirkka Tapiola

 Ambasadorului Statelor Unite ale Americii dlui JAMES D. PETTIT

Şefului de Birou a Consiliului Europei în Republica Moldova dlui José-Luis Herrero

 Managerului Băncii Mondiale în Republica Moldova dlui Alex Kremer

 Şefului Misiunii  OSCE în Republica Moldova dlui Michael Scanlan

 17 iunie 2015

 Stimaţi Domni!

Compania “Online IPS” SRL de nenumărate s-a adresat conducerii de vîrf a Republicii Moldova cu rugămintea de a asigura respectarea corespunzătoare a drepturilor şi intereselor legitime ale investitorilor străini din Moldova.

În urma adresărilor înaintate, expediate cu titlu de informare şi reprezentanţilor organismelor internaţionale acreditate în Republica Moldova, în privinţa companiei “Online IPS” SRL, fondatorilor şi administratorului acesteia, Centrul Naţional Anticorupţie a întreprins un şir de acte de agresiune fără de precedent, camuflate drept măsuri de urmărire penală.

Luînd în consideraţie faptul că organele de stat supreme ale Republicii Moldova nu doresc şi nu pot controla acţiunile organelor de drept, iar acţiunile acestor organe în privinţa companiei “Online IPS” SRL sunt un exemplu elocvent al fărădelegii şi corupţiei, compania “Online IPS” SRL este impusă de a reacţiona şi prin urmare de a se adresa Departamentului de Stat şi Congresului SUA cu solicitarea de a înceta finanţarea de către Statele Unite ale Americii a oricăror proiecte în Republica Moldova, or în acest stat se întreprind acţiuni teroriste nu doar în privinţa mediului de afaceri şi business-ului, inclusiv business-ului SUA, dar şi în privinţa cetăţenilor SUA.

Reieşind din faptul că acţiunile întreprinse de Centrul Naţional Anticorupţie în privinţa companiei “Online IPS” SRL şi administratorul acesteia, cetăţean al Statului Israel – dl. Avihay Chafizov, poartă un caracter criminal şi conţin semnalmentele unei înţelegeri criminale, compania “Online IPS” SRL va fi nevoită să solicite în instanţele de judecată ale SUA repararea prejudicilor cauzate în conformitate cu prevederile Legii cu privire la combaterea crimei organizate - “RICO”.

Mai mult decît atît, toate persoanele implicate direct sau indirect în prejudicierea şi terorizarea companiei “Online IPS” SRL, a fondatorilor şi administratorului acesteia - anchetatori, procurori, ofiţeri de urmărire penală şi alţii, de asemenea vor fi trase la răspundere pentru comiterea acţiunilor ilegale şi intimidarea într-o formă criminală a companiei “Online IPS” SRL.

În Republica Moldova, un stat care se declară a fi democratic şi solicită tot mai multe investiţii financiare în lupta împotriva corupţiei, corupţia este piatra de temelie a întregului sistem de guvernare.

În această situaţie, întrucît atenţionarea organizaţiilor şi structurilor internaţionale cu privire la actele de corupţie din Republica Moldova este lipsită de oricare reacţie, persoanele care au avut de suferit din cauza unei astfel de guvernări nu au decît să întreprindă măsuri concrete în vederea sancţionării fărădelegii şi corupţiei.

Cu respect,

Reprezentantul Companiei Online IPS” SRL / Avocat

Gheorghe Sclifos