SCRIITORUL IGOR VOLNITCHI, LA O NOUA LANSARE

Scriitorul şi jurnalistul Igor Volniţchi a lansat noul său roman „Călătorind pe aripi de înger”. Evenimentul a avut loc în incinta Bibliotecii „Onisifor Ghibu” din capitală. Acesta este al treilea roman al scriitorului, dar, totodată, a şasea sa carte.

Directorul Bibliotecii „Onisifor Ghibu”, Vitalie Răileanu, a spus că i-a plăcut foarte mult noul roman al scriitorului Igor Volniţchi.

„Acest roman este un zbor în adeziune al autorului. Mi-a plăcut foarte mult cuvîntul introductiv al lui Igor Volniţchi. Este cel care, printre puţinii scriitori ai timpulului, are grijă faţă de cititori”, a declarat Răileanu.

Vlad Zbîrciog, secretar al Uniunii Scriitorilor, a menţionat că, Igor Volniţchi este un scriitor care a venit pe neaşteptate şi a intrat într-un spaţiu mai puţin explorat de alţi scriitori. „Nu sîntem pierduţi dacă avem aşa tineri cu o asemenea experienţă. Vine cu subiecte inedited, care se deosebesc de cele ale altor prozatori. Vine să ne explice filosofia vieţii. M-am bucurat de primul şi de al doilea roman, iar la al treilea am scris şi prefaţa. Igor Volniţchi intră într-un spatiu ezoteric, prea puţin explorat de alţi scriitori. Este o fire deosebită şi mă bucur că s-a născut printre noi un asemenea scriitor”, a adăugat el.

Ex-ministrul Educaţiei, Leonid Bujor a afirmat că, Igor Volnițchi este un scriitor foarte talentat şi original, dar şi un om harnic.

Şi ministrul Afacerilor Interne, Alexandru Jizdan, a avut doar cuvinte de laudă la adresa lui Igor Volniţchi. „Zi de zi talentul tău creşte. Sînt impresionat de modul tău de a fi. Să nu te opreşti aici fiindcă ne vei dezamăgi mult”, a punctat demnitarul.

Preşedintele Congresului Azerilor din Moldova, Vugar Novruzov a spus că apreciază înalt talentul lui Igor Volniţchi. Mai mult decît atît, el a anunţat că a decis să susţină traducerea în limba rusă şi a acestui roman, primul fiind „Învaţă-mă să mor”. „Fiecare dintre romanele sale este interesant şi util. Respectînd tradiția, am decis să traducem noul său roman în limba rusă, iar apoi poate şi în azeră”, a adăugat el.

La rîndul său, scriitorul şi jurnalistul Igor Volniţchi a menţionat că romanul „Călătorind pe aripi de înger” este al doilea la număr dintr-o trilogie. Potrivit autorului, următorul roman va vedea lumina tiparului peste un an. „Va fi despre cele 40 de zile după ce un om moare. Va apărea doar peste un an”, a afirmat Igor Volniţchi, precizînd că, agenda sa ca scriitor este foarte încărcată şi vor urma şi alte premiere în timpul apropiat.

Precizăm că, pînă la romanul „Călătorind pe aripi de îngeri”, Igor Volniţchi a lansat romanele „Călăul e nevinovat” şi „Învaţă-mă să mor”, culegerea de povestiri „Prizonierii amurgului”, dar şi două ediţii ale „Istoriei partidelor din Republica Moldova”.

Adrian PLATON (curentul.md)