SCHEME CORUPTE DE DEPOSEDARE A MUNICIPIULUI DE TERENURI ŞI PROPRIETĂŢI

Comuniştii şi liberalii din CMC jefuiesc Capitala ca-n codru

Ion Ceban, deputat în Parlamentul R. Moldova, membru PSRM, împreună cu Vasile Bolea, jurist al PSRM, au susţinut o conferinţă de presă în cadrul căreia au demonstrat faptul că consilierii municipali comunişti împreună cu cei liberali au pus la cale o schemă de deposedare a municipiului de terenuri şi proprietăţi.

Potrivit lor, pe data de 27 Februarie curent, prin votul consilierilor comunişti şi liberali, a fost adoptată o decizie prin care se planifică lichidarea Spitalului nr. 4 şi a Maternităţii municipale nr.2 din Chişinău, argumentul de bază invocat fiind acela că instituţiile respective sînt nerentabile.

Potrivit lui Ion Ceban, pe lîngă faptul că declaraţia privind nerentabilitatea instituţiilor date este absurdă, acest lucru mai dovedeşte că Partidul Comuniştilor împreună cu cel Liberal pun la cale o schemă frauduloasă de deposedare a municipalităţii de terenuri şi proprietăţi la preţuri derizorii. Este vorba despre acapararea ilegală a imobilelor şi a circa 1,18 ha de terenuri din cadrul Maternităţii nr. 2, precum şi clădirile şi circa 2 ha de terenuri a Spitalului nr.4.

În schemă sînt implicaţi: din partea Partidului Liberal – primarul Dorin Chirtoacă, fără acordul căruia este imposibil de a fi realizată această afacere, şeful Direcţiei Sănătate, Mihai Moldovanu, care este coordonator de strategie, şefa Maternităţii – Tatiana Gutium (ex-consilier liberal) şi consilierul liberal Iurie Dîrda, care este şi preşedintele companiei „Dansicons”, în posesia căruia au intrat deja circa 40 ari de teren ai Maternităţii nr.2, care a demarat deja lucrările de defrişare a copacilor din parcul de pe teritoriul Spitalului, pentru construcţiile ulterioare. De menţionat că un hectar de teren în centrul Chişinăului costă mai mult de 60.000 euro.

Vasile Bolea, juristul PSRM, a specificat că Partidul Comuniştilor figurează în schema legată de Spitalul nr. 4, care trece în componenţa Spitalului „Sfîntul Arhanghel Mihail”, cu tot cu terenuri (circa 2 ha) şi imobile. Preşedinte al Consiliului de Administraţie a Spitalului „Sfîntul Arhanghel Mihail” este consilierul comunist Boris Golovin, pentru care în incinta spitalului „Sfîntul Arhanghel Mihail” va fi creat Centrul Municipal de Diabetologie. Or, este bine cunoscut faptul că Boris Golovin este specialist de talie republicană în diabetologie, precum şi preşedintele unei asociaţii obşteşti în domeniu - „Prodeab”.

În vederea contracarării abuzurilor din partea consilierilor liberali şi comunişti, socialiştii vor merge alături de colectivele spitalelor în toate instanţele de judecată, vor sesiza organele de drept şi vor iniţia proteste pentru a anula respectivele decizii ale Consiliului Municipal, care au fost aprobate cu încălcarea legislaţiei în vigoare.

Anterior, municipalitatea a fost deposedată de zeci de hectare de terenuri prin voturile consilierilor liberali şi comunişti. Spre exemplu, la şedinţa Consiliului din 5 Septembrie 2013, au fost partajate 30 de hectare de terenuri municipale, iar pe data de 10 Octombrie – circa 17 ha de terenuri.

Comunicat al Serviciului de Presă al PSRM, 8 Aprilie, 2014