SCAD VENITURILE DIN VINZAREA TELEFONIEI, CRESC CELE DIN VINZAREA DE INTERNET MOBIL

Veniturile realizate din vînzarea serviciilor de telefonie mobilă și fixă a cunoscut un regres în trimestrul al doilea al anului 2019, față de aceeași perioadă a anului trecut, dar au crescut cele din vînzările serviciilor de internet mobil. Informația apare într-un comunicat de presă al Agenției Naționale pentru Reglementare în Comunicații Electronice și Tehnologia Informației, transmite IPN.

Valoarea pieței de comunicații electronice a totalizat 1,5 mlrd lei în trimestrul II al anului 2019, adică cu 5,4% mai puțin față de aceeași perioadă a anului trecut.

Vînzările pe piața serviciilor de telefonie fixă au scăzut cu 17,9% și au alcătuit 116,6 milioane lei, iar cele realizate pe piața serviciilor de telefonie mobilă s-au micșorat cu 3,7% și au totalizat 785,1 milioane lei.

Veniturile realizate din vînzarea serviciilor de internet mobil și internet fix au crescut în perioada respectivă. Vînzările serviciilor de acces la internet mobil au crescut cu 18,2% și au însumat 300,7 milioane lei, iar cele realizate din vînzarea serviciilor de acces la internet fix s-au mărit cu 5,9% și au totalizat 340,4 milioane lei”, se arată în comunicat.

Cel mai mare venit mediu lunar per utilizator a fost înregistrat pe piața serviciilor de acces la internet fix, 177,8 lei, în scădere totuși cu 1,4% față de perioada similară a anului trecut.

Valoarea acestui indicator pe piața serviciului de internet mobil dedicat a fost de 82,4 lei, în scădere cu 0,8%, pe piața serviciilor telefonie mobilă – 75,2 lei (-0,4%), pe piața serviciului de televiziune contra plată – 40,8 lei (-1,2%), iar pe piața de telefonie fixă a constituit 35,5 lei (-15,3%), precizează comunicatul ANRCETI.

Sursa: IPN