SATUL DRĂGĂNEŞTI ARE STAŢIE DE POMPIERI ŞI SALVATORI

Prim-ministrul Iurie Leancă a participat, pe 8 august, la darea în exploatare a celui de-al zecelea post, deschis în cadrul Programului de consolidare a Serviciului salvatori şi pompieri în localităţile rurale ale Republicii Moldova, a relatat Biroul comunicare şi relaţii cu presa al Executivului.

Staţia este dotată cu o autospecială de intervenţie în situaţii excepţionale şi va deservi opt localităţi. Salvatorii vor ajunge în cel mult 15 minute la cel mai depărtat punct de destinaţie. Anterior, aceştia aveau nevoie de aproximativ o oră pentru ca să ajungă la destinaţie din centrul raional.

Iurie Leancă a felicitat sătenii şi primarul satului cu realizarea acestei iniţiative necesare şi le-a urat mult succes salvatorilor. Premierul s-a întîlnit cu familiile a patru persoane care au decedat, anul trecut, din cauza înecului într-o fîntînă din localitate. ”Dacă ar fi fost acest post de pompieri, şansa de a salva oamenii ar fi fost mai mare. Este o iniţiativă absolut necesară pentru salvarea vieţilor omeneşti şi a bunurilor agonisite”, a menţionat Premierul.

Potrivit Programului de consolidare a Serviciului salvatori şi pompieri în localităţile rurale ale Republicii Moldova, se preconizează crearea a circa 120 de posturi similare în diferite raioane ale ţării.

Tot pe 8 august, Iurie Leancă a vizitat şi Casa de Cultură din satul Cotiujeni, unde s-a întîlnit cu localnicii. Premierul a discutat cu autorităţile locale despre necesitatea efectuării unor lucrări de reabilitare a Casei de Cultură. Pînă la momentul actual, din fondurile locale a fost restaurat acoperişul. Pentru ca să fie funcţional, edificiul are nevoie de o reparaţie care ar costa circa 400 mii de lei, bani care, la sugestia Premierului, vor putea fi obţinuţi prin accesarea fondurilor externe.