SAT FARA CIINI (FISCALI) PENTRU DODON

Complicităţi ascunse sau sindromul „musca pe căciulă”?

Autor: Aliona CIGULEA

Dintre toţi liderii politici moldoveni, singurul pe care l-am auzit vorbind despre presupusele cheltuieli electorale şi propagandistice suspecte ale lui Igor Dodon a fost liberal-democratul Vlad Filat. În rest, tăcere mormîntală. De ce? Bine, să zicem că în campania electorală ar fi fost prea bătător la ochi ca să-i trimită lui Dodon la uşa partidului Fiscul, Procuratura sau CNA, dar de ce n-au făcut-o înainte sau nu o fac măcar acum? Complicitate, delăsare, teamă sau grija pentru zilele cînd cei care guvernează acum se vor afla în Opoziţie?

Toate aceste „omisiuni” nu fac nimic altceva decît să nască, în continuare, monştri politici antinaţionali de teapa unora ca Dodon sau Renato Usatîi. Toţi trebuie să fim egali în faţa legii, dar nu şi în a fărădelegii! Poate că nu mi-aş fi trimis această corespondenţă la „Moldova Suverană” dacă nu aş fi citit informaţia potrivit căreia „întreaga fracţiune a Partidului Socialiştilor va întreprinde o vizită în Duma de Stat a Federaţiei Ruse”.

PSRM al lui Dodon este, indiscutabil, un partid anti-naţional, dar căruia, totuşi, juridic şi constituţional, nu i se poate imputa acuzator opţiunea pentru Uniunea Vamală. Însă mijloacele prin care-şi promovează mesajele au iz de infracţionalitate şi trădare de neam şi ţară. Întreaga sa fracţiune se deplasează la Moscova pentru ce, dincolo de justificarea „credibilă” că o face la invitaţia liderului fracţiunii „Spravedlivaia Rossia”, Serghei Mironov, cu care socialiştii au stabilit relaţii de cooperare pe linie de partid? Se duce sau nu această fracţiune parlamentară în vizită la sponsorii ei electorali? Avem sau nu de a face cu o fracţiune parlamentară anti-naţională, care se duce să primească instrucţiuni de la adversarii interesului naţional al Moldovei, cel al integrării europene?

Sat 3 copy.jpg

Cînd va fi „castrat financiar” Dodon?

Nici măcar pe aşa-zisul cinstit Mihai Ghimpu nu l-am auzit vorbind despre sursa finanţărilor electorale ale lui Dodon sau Usatîi. El are ce are cu comuniştii, iar asta se pare că din considerente „strategice”. Ce fac, totuşi, instituţiile abilitate ale statului – SIS, Procuratură, CNA, Fisc sau Poliţie?

Printr-o decizie a Comisiei Electorale Centrale, este stabilit faptul că Fiscul este cel care trebuie să verifice sursa/sursele finanţărilor campaniilor electorale, aici fiind vorba despre sume care depăşesc plafonul de 100.000 de lei. Asta înseamnă că eu, amnezică fiind sau de-a dreptul o inconştientă care nu are ce face cu banii, pot să-i donez lui Dodon de cîte ori mă apucă damblaua cîte 90.000 de lei ca să nu „mă mărit” cu Fiscul. Reţineţi faptul că Dodon şi-a făcut campanie electorală sau publicitară cu mai mult de un an înaintea alegerilor parlamentare, la posturile de televiziune, radio sau în presa scrisă, inclusiv la „Moldova Suverană”. Tocmai despre costurile clipurilor publicitare pentru TV vorbea şi Filat!

Conform documentelor oficiale şi publice, PSRM a beneficiat şi de următoarele „donaţii” de-a dreptul halucinate, ireale, flagrante şi chiar sfidătoare la adresa bunului simţ şi a bieţilor moldoveni manipulaţi de Dodon:

  1. Fratele său, Alexandru Dodon, pe data de 13 noiembrie 2014, a plătit 70 de mii de lei drept „cotizaţii” la PSRM. Gîndindu-se, probabil, că nu-i bine să pară zgîrcit sau ingrat cu frăţiorul lui, pe 21 noiembrie, a mai achitat încă 87.500 de lei. Tot în aceeaşi zi, „dragostea de frate” l-a înghiontit ca să mai plătească o „cotizaţie” de 93.000 de lei, iar spre seară, cînd merg găinile la culcare, Alexandru Dodon a mai răsturnat în puşculiţa PSRM încă 97.800 de lei, ajungînd la un total de 442.800 de lei. Băiatul a fost „legal” cît încape în conformitate cu decizia Comisiei Electorale Centrale, care nu este interesată decît de sumele care depăşesc 100.000 de mii de lei. Despre impozitul plătit la stat pentru aceste sume…, nici vorbă!
  2. Un alt plătitor de cotizaţii la PSRM, pe care îl dau banii afară din casă, este medicul Dinari Cojocaru, care, sub propria/i semnătură, a declarat că lucrează la Orhei, pe la Spitalul Clinic Republican, de unde, în perioada 2012-2013, ar fi primit drepturi băneşti în sumă de 40.000 de lei. Atunci se pune întrebarea: de unde a avut el 407.500 de lei ca să-i plătească PSRM drept cotizaţie. Sigur că şi el a făcut-o şmechereşte, adică a plătit-o în tranşe de cîte 70.000 de mii, 65.000 de mii, 90.000 de mii, 87.800 şi 94.700.
  3. Un alt cotizant milos mai este şi avocatul Lilian Filipov, despre care se spune că ar fi finul lui Dodon, care a oferit PSRM suma de 346.100 de lei, iar avocatul Vadim Filipov a adus partidului o zestre concretizată în sumă de 228.300 de lei.
  4. Ala Dolinţă, a cotizat cu suma de 228.300 de lei, chiar dacă în ultimii doi ani ea a cîştigat legal doar 93.00 de lei, iar un alt Dolinţă, de data asta Igor, a donat, cu pioşenie, PSRM, suma de 245.250 de lei.
  5. Dacă tot am intrat pe drumul acesta, atunci mai are rost să ne mirăm că pînă şi fostul şef al Direcţiei ordine publică din cadrul Comisariatului de Poliţie al capitalei, Petru Corduneanu, a cotizat la PSRM cu amărîta sumă de 271.500 de lei, chiar dacă în ultimii doi ani cîştigase doar fabuloasa sumă de 150.400 de lei?
  6. Pentru că tot trăim în ţara nebunilor şi a hoţilor, de ce să ne mai mire cotizaţia amărîtă de 253.600 de lei a lui Vladimir Odnostalco, care, deşi acum este deputat, a fost un amărît de şomer, fără casă, maşină sau alt venit?
  7. Se pare că şomerii plini de bani sînt specialitatea lui Dodon, pentru că unul dintre ei, Victor Poleacov, a plătit o cotizaţie de 170.500 de lei, altul, Alexandr Odinţov, a vomitat în visteria PSRM suma de 172.800 de lei, iar încă unul, Pavel Movilă din Bălţi, a milostivit partidul lui Dodon cu 89.000 de lei.
  8. O donaţie interesantă este cea a proaspetei de deputate Marina Radvan, aia care spunea că îşi pune păsărica la bătaie pentru mîncare, care, deşi nu a avut nici un venit legal, a ejaculat în PSRM suma de 165.700 de lei. Cred că neam de neamul ei nu a avut o astfel de sumă de bani!
  9. Din toată această confesiune ideologică, fireşte că nu puteau lipsi un student sărac, Alexandru Melniciuc, care a oferit o cotizaţie de 68.500 de lei, precum şi un pensionar pios din Edineţ, Leonid Burlacu, care, din pensia lui amărîtă de 25.000 de lei din ultimii doi ani, a cotizat la partid cu milostiva sumă de 87.900 de lei.
  10.  Sînt prea mulţi amărîţii bogaţi care au plătit cotizaţii uluitoare la PSRM spre a-i enumera pe toţi, motiv pentru care vă mai spunem despre un jurist, Grigore Novac, care în ultimii doi ani cîştigase doar 35.500 de lei, dar din care a oferit PSRM 85.000 de lei, precum şi Oleg Sava, cu un cîştig de 13.000 de lei din ultimii doi ani, din care a oferit partidului lui Dodon doar 87.500 de lei.

Prin urmare, potrivit înscrisurilor oficiale şi publice, Dodonul nostru a primit 13.249.999 de lei de la 118 oameni care n-au cîştigat aproape niciodată în viaţa lor sumele pe care le-au donat. Suspect este şi faptul că pe aproape toţi cotizanţii i-a năpădit mila de a dona pe data de 21 noiembrie 2014, după ce Dodon şi Greceanîi au fost la Moscova şi au pus-o de un tabiet cu Putin. De-a dreptul cinic şi sfidător ni se pare faptul că, printre aceşti jurişti insolvabili, şomeri, pensionari sau studenţi, Dodon n-a cotizat decît cu 89.300 de lei. Bietul de el! La rîndu-le, săracii Zinaida Greceanîi, Andrei Neguţa, Vladimir Ţurcanu şi alţi deputaţi socialişti n-au avut nici un ban de cotizaţii.

În concluzie, nene Fiscule, Tanti Procuratură şi bade CNA, nu-i aşa că îi consideraţi extrem de proşti pe moldoveni? De ce nu vreţi să cercetaţi şi să ne explicaţi cum a fraierit, minţit şi batjocorit Dodon o mare masă de moldoveni? Oare ei nu merită să afle că au fost manipulaţi şi cumpăraţi de un individ care a făcut-o împotriva intereselor naţionale ale ţării? Cotizanţii aceştia vor plăti impozite la stat pentru donaţiile lor? Îşi pot ei justifica provenienţa legală a sumelor plătite drept cotizaţie pentru PSRM?

De unde a avut şi are atîţi bani Dodon? Ce spune SIS, Fiscul, Procuratura, CNA sau MAI? Dar oare aceste instituţii sînt interesate ca moldovenii să afle? Sînt cumva complici? Nu peste mult, vom vedea dacă aceste organisme ale statului sînt pro-europene sau pentru integrarea în Uniunea Vamală! UE nu se roagă de Moldova, Uniunea Vamală îi ordonă integrarea!

Virginia Filip 01.02.2015 - 22:33

Cine nu s-a convins ca acest individ manipulator, Dodon nu vrea decat raul Republicii Moldova? El si partidul pe care il conduce sunt doua rele de care ar trebui sa scapam cat mai repede. Sa-I fie foarte clar lui si celor care mai cred in el, ca Dodon nu vrea decat sa se imbogateasca el. Nu va este cunoscut scenariul? Numele lui Voronin va spune ceva? Sunt amandoi la fel de lacomi si vor cu orice pret sa traga tara inapoi spre Rusia.