SAPTE ULEIURI ESENTIALE PENTRU ECHILIBRUL HORMONAL. CUM LE FOLOSESTI

Echilibrul hormonal este important pentru întregul organism, indiferent de sex. Iată cîteva uleiuri esențiale pentru echilibrul hormonal și cum le folosești.

Dezechilibrele hormonale pot afecta atît bărbații, cît și femeile și pot provoca numeroase simptome neplăcute.

Printre acestea se numără oboseala, schimbări de dispoziție, probleme legate de fertilitate, creștere în greutate, depresie, insomnie.

Dacă nu este tratat, dezechilibrul hormonal ar putea conduce la boli precum diabetul și cancerul.

Următoarele șapte uleiuri esențiale vă pot ajuta să tratați dezechilibrele hormonale.

1. Uleiul de lavandă

Lavanda ajută organismul să echilibreze modificările hormonale și, de asemenea, tratează durerea din cauza crampelor abdominale în timpul menstruației.

De asemenea, femeile se simt, de asemenea, emotive și deprimate fără un motiv evident înaintea menstruației sau atunci cînd suferă de dezechilibru hormonal.

Lavanda calmează stresul și sentimentele de disconfort.

2. Uleiul esențial de cimbru

Studiile au arătat că uleiul esențial de cimbru afectează în mod pozitiv progesteronul, prin îmbunătățirea producției acestuia.

Nivelurile scăzute ale acestui hormon conduc la depresie, infertilitate.

3. Uleiul esențial de busuioc

Funcția glandelor suprarenale este de a face față stresului zilnic, prin producerea de cortizol. Acest ulei esențial de busuioc mărește răspunsul natural al organismului la stres fizic și emoțional. Cercetătorii au descoperit că utilizarea zilnică a extractelor de busuioc reduce simptomele generale de stres, cum ar fi epuizarea, problemele de somn și uitarea.

4. Uleiul esențial de salvie

Un studiu realizat în 2014 a arătat că inhalarea uleiului de salvie reduce nivelul de cortizol cu 36% și crește nivelul hormonilor tiroidieni. Potrivit cercetătorilor, „uleiul de salvie clară a avut un efect statistic semnificativ asupra scăderii cortizolului și a avut un efect antidepresiv care a îmbunătățit starea de spirit”.

5. Uleiul esențial de lemongrass

Ovarele produc estrogen și progesteron, iar atunci cînd acești hormoni sînt dezechilibrați, persoana suferă de infertilitate, de PMS și de cicluri menstruale dificile sau neregulate.

Potrivit cercetătorilor olandezi, compușii din coaja de lămîie, care se găsesc și în acest ulei, stimulează funcțiile hepatice, precum și producția de hormoni, prin reducerea colesterolului la ficat.

6. Uleiul esențial de santal

Echilibrează testosteronul la femei și la bărbaţi și îmbunătățește nivelul hormonilor din organism. De asemenea, acționează ca un puternic afrodisiac natural care sporește libidoul.

7. Uleiul esențial de mirt

Glanda tiroidă reglează numeroase procese în organism, precum și metabolismul și temperatura corpului. Acest ulei esențial stimulează activitatea tiroidiană, echilibrează și normalizează funcția ovarelor și echilibrul hormonilor.

Şapte uleiuri esențiale pentru echilibrul hormonal. Cum le folosești

– Ar trebui să amestecați unele uleiuri de nucă de cocos cu unele dintre aceste uleiuri esențiale, apoi masați pentru a ajuta la absorbția lor prin piele.

– Pentru a îmbunătăți echilibrul hormonal, amestecați 2 picături de ulei de salvie cu 2 picături de ulei de lavandă și creați o formulă puternică de aromoterapie.

– Într-o baie cu apă caldă adăugați 2 picături de lavandă și 3 picături de salvie. Acest lucru va calma simptomele PMS.

După: libertatea.ro