SAPTE MOLDOVENI AU FOST RETINUTI FIIND SUSPECTATI DE TRAFIC DE COPII

Şapte persoane din Republica Moldova cu vîrste cuprinse între 35-59 de ani, membri ai unei grupări infracţionale, au fost reţinute fiind suspectate că racolau copii cu scopul de a-i exploata prin cerşit.

Potrivit datelor Centrului pentru Combaterea Traficului de Persoane al Inspectoratului Naţional de Investigaţii, începînd cu anul 2003 şi pînă în prezent, traficanţii, urmărind scopul exploatării prin cerşit, au recrutat mai multe tinere pe care ulterior le transportau în Ucraina, Belarus şi Federaţia Rusă, unde erau obligate să cerşească.

Oamenii legii au identificat o femeie care, în anul 2003, pe cînd avea vîrsta de 16 ani, a fost recrutată de către suspecţi şi transportată în Ucraina unde a fost impusă să practice comerţul stradal şi cerşitul. Exploatarea victimei a durat 10 ani, timp în care ea a încercat de multiple ori să fugă de infractori, însă de fiecare dată a fost găsită şi agresată.

În urma percheziţiilor efectuate în cadrul urmăririi penale, la suspecţi au fost depistate acte de identitate ale mai multor potenţiale victime, precum şi peste 700 mii de lei. Dacă vor fi găsiţi vinovaţi, cei şapte riscă o pedeapsă cu închisoarea pe un termen de pînă la 20 de ani.