SANDU, UN POLITICIAN CARIERIST, ARTIFICIAL SI LIPSIT DE SCRUPULE

De ce occidentalii și românii sprijină doar șantajabili și aventurieri politici?

"Niciodată nu am avut încredere în Renato Usatîi. N-am avut încredere, n-am încredere și n-o să am încredere în el niciodată. Noi categoric nu putem crea alianțe sau să cooperăm", a spus Maia Sandu ceva mai demult despre interlopul de la Bălți. De dată recentă, Maia Sandu a expediat răvașe către cinci contracandidați la cursa prezidențială, în care le-a propus să renunțe la dezbaterile politice și la orice atacuri reciproce, somîndu-i să se concentreze asupra criticii la adresa actualului Președinte Igor Dodon. Mesajele au fost transmise către Andrei Năstase, Octavian Țîcu, Renato Usatîi, Tudor Deliu și Dorin Chirtoacă. Liderul PAS le-a cerut tuturor să se întîlnească și să discute planul general de acțiuni împotriva lui Igor Dodon. Relativ simultan și chiar îndreptățit, Năstase i-a transmis Maiei Sandu că nu e tîrziu să se retragă, în favoarea lui, din cursa prezidențială, așa cum a făcut și el pentru ea, în 2016. ”Normal” că Sandu nici n-a vrut să audă!

”Matematica democrației” din lumea civilizată din care Sandu își imaginează că și ea face parte ne-a demonstrat, de multe ori, că un candidat perdant o dată la Președinție, din bun simț, moral și politic, nu se mai avîntă într-o astfel de cursă în care și-a arătat deja care-i sînt capacitățile. Asta și pentru că deja este expirat! În plus, Sandu și-a pierdut orice credibilitate politică și din clipa în care, recurgînd la abuzuri guvernamentale, și-a provocat, cu premeditare, demiterea propriului Guvern. A făcut asta din amatorism aventurist. Și-a imaginat că astfel își protejează viitoare ”calcule electorale prezidențiale cu șanse”. Oare o fi fost astfel sfătuită de aceeași echipă de consultanță a românului Andrei Stoiciu, cel care l-a consiliat pe Plahotniuc, iar acum s-a dezvăluit că îi consiliază, în egală măsură, pe Usatîi și Sandu? Poate astfel se explică de ce Sandu vrea să se împreuneze și cu Usatîi împotriva lui Dodon!

O realitate dură pentru Sandu s-a declanșat din clipa în care s-a convins că nu are nici o șansă ca să cîștige cinstit în fața lui Dodon. De aceea și strigă în gura mare că ”Dodon va frauda alegerile”. Hoțul strigă ”hoții!”. Aroganța și Puterea care i s-a urcat la cap au împiedicat-o să-i cedeze locul lui Năstase în cursa electorală. A ales însă perspectiva cuceririi Puterii prin violență. Așa i s-a ordonat și așa ”a fost sfătuită și convinsă” cu sondajele de opinie falsificate în favoarea ei! De Usatîi are nevoie nu doar din perspectiva voturilor pe care acesta va încerca să le dirijeze spre ea în turul 2. Primarul de la Bălți îi este de folos în calitate de coordonator al unor trupe de comando interlope și destabilizatoare pentru declanșarea unor proteste. Ea vrea să manipuleze moldovenii de așa manieră încît o parte din ei să compare abuziv situația de aici cu cea din Belarus. Acesta vrea ea să fie resortul declanșării unei lovituri de Stat!

În acest scenariu, Sandu are nevoie de Usatîi pentru că acesta i-ar ceda funcția de Președinte. Nu și Năstase, pe care îl ia în calcul drept participant necondiționat la eventuale proteste! În umbra lor, Plahotniuc tremură de nerăbdare, la fel ca și serviciile secrete românești care au ratat, din cauza lui Dodon, transformarea acestei Țări într-un paradis fiscal al lor și al politicienilor corupți de aici și din România! Întrucît Sandu se bucură și de sprijinul unor structuri occidentale, sîntem îndreptățiți să întrebăm: De ce occidentalii și românii sprijină întotdeauna doar politicieni șantajabili, aventurieri politici, lideri neconectați absolut deloc la realitățile profunde de aici și la perspectiva unui viitor civilizat, stabil și prosper pentru toți moldovenii? Dublele standarde sînt esența democrației occidentale?

Mihai CONȚIU

Nistor Grigore 22.10.2020 - 14:08

Generalul FSB Vladimir Cernov coordonator al sectiei modoveneasca in cadrul administratiei Kremlinului. Mişcări extremiste din Rusia, „Molodaia Gvardia”, „Rossia Molodaia”, grupări active în interiorul Rusiei pentru a influenţa deciziile politice în fostele republici sovietice. Gen. Cernov şi Maslov seful " sectiei moldovenesti", l-a infiltrat pe Ostalep în cadrul Aparatului Președinției lui Dodon şi Consiliului Suprem de Securitate. Bogdan Țîrdea, legaturi cu colaboratorul serviciilor ruse de securitate Gudilin. Rusul Serghei Perfiliev, unul dintre „consultanții” lui Igor Dodon în la scrutinul prezidential, colaborează cu centrul de cercetări „Регион” (Regiune). Si asa mai departe......