SANDU S-A INTILNIT CU AMBASADORUL SUA SI SEFUL DELEGATIEI UE

Președintele ales Maia Sandu s-a întîlnit astăzi cu șeful Delegației UE la Chișinău, Peter Michalko, și cu ambasadorul SUA în Republica Moldova, Dereck Hogan.

Președintele ales Maia Sandu s-a întîlnit astăzi cu șeful Delegației UE la Chișinău, Peter Michalko. Sandu i-a mulțumit lui Michalko pentru sprijinul acordat de Uniunea Europeană țării noastre și a promis că va depune eforturi ca Republica Moldova să obțină cît mai multe resurse pentru dezvoltarea statului. 

”Vrem să construim Europa acasă – instituții europene, școli europene, drumuri europene, spitale europene, salarii europene. Vom reuși prin multă muncă și cu sprijinul prietenilor noștri europeni”, a declarat Maia Sandu. 

Totodată, președintele ales a menționat că Republica Moldova va avea o nouă politică externă.

”Vom duce o politică externă deschisă, pozitivă și benefică pentru țară. S-a terminat cu selfie-uri pe coridoare. S-a terminat cu izolarea. S-a terminat cu politica externă dusă în beneficiul unui partid și al unei persoane. Începem o politică externă care aduce beneficii cetățenilor moldoveni”, a mai spus Sandu. 

Tot miercuri, Maia Sandu a avut o întrevedere și cu ambasadorul SUA în Republica Moldova, Dereck Hogan. Președintele ales i-a mulțumit lui Hogan pentru susținerea acordată de-a lungul timpului țării noastre. Sandu a precizat că Moldova se confruntă cu multe probleme în prezent, dar speră că prin colaborarea cu SUA, statul va depăși mai ușor impedimentele. 

”Vom trece cu bine peste această perioadă grea și vom reuși să ajutăm antreprenorii, agricultorii și familiile nevoiașe, să creștem capacitatea spitalelor și să susținem medicii, inclusiv prin cooperarea cu SUA”, a menționat Maia Sandu.

Sursa: sputnik.md