Sandu l-a invitat pe premierul Orban la Chisinau, dar nu pe cel de la Bucuresti

Premierul moldovean, Maia Sandu, a declarat că l-a invitat la Chișinău pe noul premier al României, Ludovic Orban, învestit Luni de Parlamentul de la București. Sandu l-a felicitat pe omologul său cu ocazia învestirii în funcția de prim-ministru al României. Fiind nouă în postura de prim-ministru, necunoscînd prea multă lume bună şi nereţinînd corect numele unor şefi de Stat sau Guvern, Maia Sandu a păţit şi ea cam ce păţesc mulţi străini de România. Spre exemplu, mulţi cred că Budapesta e Capitala României.

Maia Sandu însă a făcut să vibreze un diapazon şi mai profund. Secretariatul Guvernului României a recepţionat, într-adevăr, o invitaţie, dar care adresată prim-ministrului Victor Orban, nu Ludovic Orban. Considerînd, pe bună dreptate, că invitaţia este adresată premierului Ungariei Victor Orban, funcţionara de la Secretariatul Guvernului României, o fostă colegă de şcoală de-a ex-premierului Viorica Dăncilă, a expediat invitaţia la Budapesta, d-lui Victor Orban, premierul Guvernului de la Budapesta.

Recepţionînd invitaţia, premierul maghiar Victor Orban i-a mulţumit, în primul rînd, pentru invitaţie, dar şi pentru o anumită premoniţie cuprinsă în text, transmiţîndu-i că nu e şi nu va fi premierul României, ci speră că o să fie, pe mai departe, doar prim-ministrul Ungariei şi a unei părţi din România – Transilvania. Apropiaţii Maiei Sandu spun că aceasta a roşit puternic în obrăjori cînd a citit acest text măgulitor. (Haralambie Pruteanu)