SAISPREZECE ANI DE SCLAVIE LA O FERMA DE ANIMALE DIN MOLDOVA

Un bărbat din raionul Criuleni obliga persoane social-vulnerabile și bolnave psihic să muncească la ferma sa, fără să le remunereze. Bărbatul, în vârstă de 55 de ani, proprietar al unei ferme de animale din satul Dubăsarii Vechi, raionul Criuleni, a fost reținut pentru trafic de persoane în scop de exploatare prin muncă, a comunicat IGP, preluat de sputnik.md.

Bănuitul acționa în comun cu alte persoane, care deocamdată nu au fost identificate  de organul de urmărire penală. Acestea au racolat mai multe persoane social-vulnerabile și bolnave psihic, cărora le promiteau că vor fi bine plătite. Victimele erau aduse la fermă unde erau amenințate cu violența fizică și psihică, fiind obligate să lucreze în condiții inumane și fără a fi remunerate.

Ofițerii Centrului pentru combaterea traficului de persoane al Inspectoratului Național de Investigații și procurorii Procuraturii pentru Combaterea Criminalității Organizate şi Cauze Speciale au stabilit că această nelegiuire a durat pe parcursul a 16 ani, suspectul exploatînd mai multe persoane la ferma sa.

În urma percheziției la ferma din localitatea Dubăsarii Vechi, a fost identificată o femeie de 35 de ani, doi bărbați cu vîrste de 45, respectiv, 47 de ani, și un copil de 8 ani. Totodată, au fost întreprinse percheziţii și la domiciliul şi în automobilele suspectului, unde au fost depistate şi ridicate acte care aparțineau victimelor deţinute forţat pe teritoriul fermei, obiecte şi carnete cu notiţe privind evidenţa muncii efectuată ani la rînd de oamenii ținuți în sclavie şi venitul obţinut de suspecţi din munca acestora. De asemenea, au fost depistate trei arme deţinute legal, cu care erau amenințate victimele. Suspectul a fost arestat pe un termen de 20 de zile, fiind deținut în Penitenciarul nr.13 din capitală. Potrivit sursei, victimele au fost plasate la Centrul de reabilitare a victimelor traficului de fiinţe umane, pentru a primi asistenţa necesară.