Sabrina, fata care la 14 ani a construit un avion, este noul Einstein

A fi comparat cu genii precum Stephen Hawking sau Albert Einstein nu este un lucru care li se întîmplă persoanelor obişnuite. Deci, cînd oamenii afirmă că Sabrina Gonzalez Pasterski se află cu mult peste un om obişnuit, ei vorbesc foarte serios. La vîrsta de 23 de ani, Sabrina a reuşit să facă ceea ce mulţi dintre noi nu reuşim să facem într-o viaţă, potrivit Indy100.

Cînd avea doar 14 ani, fata, originară din Chicaco, a construit primul ei avion cu motor. A făcut totul de una singură. Dacă acest lucru nu este suficient de impresionant, aflaţi că ea a şi zburat la bordul acestuia peste Lacul Michigan, devenind cea mai tînără persoană din lume care a zburat vreodată într-un avion construit chiar de ea. I-a luat doi ani să creeze aeronava şi a prezentat întreaga ei experienţă pe YouTube.

În 2010 a absolvit Academia de Ştiinţă şi Matematică din Illinois şi s-a alăturat prestigiosului Institut de Tehnologie din Massachusetts (MIT). Iniţial, ea a fost pusă pe o listă de aşteptare pentru MIT, însă atunci cînd profesorii Allen Haggerty şi Earll Murman au întîlnit-o, nu a mai existat niciun dubiu că locul ei este acolo.

După doar trei ani petrecuţi la Institut, ea a acumulat deja cel mai mare punctaj posibil, 5.0. În prezent, lucrează la doctoratul ei, la prestigioasa universitate Harvard, avînd libertate academică absolută şi nefiind sprijinită de niciun membru al staffului profesoral. 

Cititi mai multe pe www.gandul.info