SA NU UITATI CE VA SPUNEAM LA SFIRSITUL LUI 2018!

Nori negri şi electorali deasupra tristei Republici Moldova

În primul rînd, bine te-am regăsit, iubite cititor şi al ediţiei tipărite a ziarului nostru! Cu chiu, cu vai, ne-am despotmolit şi de anul 2018. Toţi au făcut-o într-o veselie de nedescris, de parcă ar fi un motiv de bucurie atunci cînd căţeaua asta de viaţă îţi mai muşcă încă un an din cei care ne-au fost sortiţi! Cea mai insultătoare bucurie a divorţului de 2018 şi a „căsătoriei” cu 2019 este cea a guvernanţilor. La cum au încheiat anul trecut şi cum continuă să-l violeze şi pe Noul An 2019, putem constata că ei nu se „căsătoresc” cu acest an, ci îl tratează ca pe o amantă de lux, una pe care o plătesc din belşug. În aşa fel ca după 24 Februarie să-i spună să se întoarcă rapid cu faţa la perete, să-i ardă un picior în cur şi s-o trimită la alţi clienţi.

Aţi băgat de seamă cu toţii cum s-au destrăbălat dînd concerte costisitoare şi selective prin bordelurile lor electorale, iar aici mă refer la „guvernanţii oficiali”, cu al lor Tîrg de Crăciun din Chişinău organizat cu forţa, la fel ca deportările sovietice (o felioară de salam tocmai 45 de lei!), la bairamurile concertistice din bîrlogul electoral al Supremului Comandant Plahotniuc, precum şi la pomenile distractive oferite de ŞOrhei. Unii vor spune că nu sîntem creştini atunci cînd afirmăm că nu vor merita să le plîngem de milă ameţiţilor înfometaţi care-i vor vota pe actualii guvernanţi şi pe scutierul de serviciu Şor. Asta după cel mult 2-3 luni după alegeri, cînd vor înţelege că mersul cotidian la WC va fi un privilegiu strict al unui grup restrîns de oameni care vor putea mînca una sau cel mult două mese pe zi!

Ameţiţii de foame care se bucură acum de pomenile guvernanţilor şi de cele ale lui ŞOrhei, după ce li se va întîmpla ceea ce noi anticipăm, merită să fie lăsaţi să devină „mucenici”, adică să se biciuiască singuri pentru cum au vîndut viitorul copiilor lor printr-un vot netrebnic. Cît de creştin este ăla din ŞOrhei care-i bucuros că oraşul lui este înfrumuseţat din bani furaţi? Cît de creştin e acela care-i votează pe actualii guvernanţi doar pentru că le-a dat o pomană salarială sau de ajutor social în campania electorală? Or să vadă ei după…!

Acum deja toţi mîncăii politici s-au înscris în campania electorală, cu gîndul să sforăiască şi în viitorul Parlament, motiv pentru care se lipesc, care cum poate, de toate dezmăţurile electorale cu care să-i atragă pe votanţii de pripas. Plahotniuc, Năstase, Sandu, Ţuţu, Puţu şi Prepuţu ne promit fericire post electorală cum Moldova nu a mai avut nici după ce Ştefan cel Mare s-a dus la cele veşnice şi a devenit „cel mai mare român”. Cine are umor, rîde şi cu curul! Dacă îi spui cuiva să se trezească acum, îţi spune că tu eşti beat, nu că el este mahmur nerăbdător să reintre în beţie! Nu uitaţi că, metaforic vorbind, v-am spus că o să ajungeţi să cumpăraţi o pîine în rate. După!!! Guvernanţii au pregătit dezastrul şi pentru cei care, cinstit, ar cîştiga alegerile! Dacă, totuşi, le cîştigă ei, vor transforma ţara într-un ţarc, într-o puşcărie. O să vedeţi că ştiu ce spun, dar mai e timp să intrăm şi în alte amănunte!

Mihai CONŢIU