ÎS “POŞTA MOLDOVEI” ŞI CN “POŞTA ROMÂNĂ” AU SEMNAT UN ACORD DE COLABORARE

Întreprinderea de Stat „Poşta Moldovei” şi Compania Naţională „Poşta Română” au semnat, pe 26 iulie, un Acord de colaborare. Documentul prevede servicii moderne de livrare, automatizarea şi informatizarea oficiilor poştale, dar şi cooperare internaţională.

Prezent la ceremonia de semnare, ministrul Tehnologiei Informaţiei şi Comunicaţiilor, Pavel Filip, a menţionat că acordul va intensifica relaţiile reciproce de colaborare dintre cele două instituţii. „Părţile vor avea numai de cîştigat în urma semnării acestui document, iar serviciile se vor îmbunătăţi considerabil”, a subliniat ministrul.

De aceeaşi părere este şi directorul general al CN „Poşta Română”, Ion Smeeianu, care a punctat cîteva direcţii prioritare în cooperarea bilaterală. “Sînt alte timpuri, iar societatea cere o altă abordare în prestarea serviciilor poştale. Două ţări vecine trebuie să găsească soluţii avantajoase, implementate cu randament şi operativitate”, a precizat Smeeianu.

La rîndul său, Ştefan Munteanu, director general al ÎS “Poşta Moldovei”, a accentuat că de vreme ce instituţia pe care o conduce tinde să se ralieze modelelor europene de servicii poştale, atunci are de învăţat multe de la colegii români.

Acordul de colaborare dintre ÎS “Poşta Moldovei” şi CN “Poşta Română” a fost încheiat pentru o perioadă de cinci ani şi are ca piloni de bază cooperarea internaţională şi dezvoltarea serviciilor, adaptîndu-le la cerinţele actuale ale pieţei. Astfel, se mizează pe servicii IT de calitate, pe garantarea siguranţei oricărei livrări, dar şi pe schimbul de experienţă în plan financiar-bancar între cele două instituţii publice. Referitor la cooperarea internaţională, conducătorii administraţiilor poştale din R. Moldova şi România doresc intensificarea colaborării în cadrul organismelor internaţionale – Uniunea Poştală Universală şi PostEurop.

Parteneriatul pe plan poştal dintre cele două ţări a început în anul 1995, cînd a fost semnat primul Acord de colaborare în domeniul comunicaţiilor.

Moldpres