S-AU DESCHIS APLICĂRILE PENTRU PROGRAMUL DE INSTRUIRE A MANAGERILOR MOLDOVENI ÎN GERMANIA

Camera de Comerţ şi Industrie a RM invită managerii întreprinderilor autohtone să aplice pentru programul de colaborare comercial-economică şi sporire a calificării managerilor Moldova - Germania.

În contextul semnării recente de către Viceprim-ministrul, ministrul Economiei, Andrian Candu şi Secretarul de Stat Parlamentar al Ministerului German Federal al Economiei şi Energiei Uwe Beckmeyer, a Declaraţiei privind continuarea programului de instruire, managerii moldoveni se pot înscrie pentru participare pînă pe 31 octombrie 2014.

Programul de perfecţionare a managerilor din Republica Moldova prevede diferite stagii de practică, orientate spre vizitarea întreprinderilor, care vor fi însoţite de seminare specializate şi traininguri practice în Republica Federală Germania. Stagiul durează patru săptămîni în Germania fiind structurat în trei domenii:

- Traininguri în domeniul managementului, ce au drept scop dezvoltarea competenţelor şi sporirea abilităţilor individuale de organizare şi management;

- Vizite colective de instruire la întreprinderile locale din Germania – discuţiile ce au loc la întreprinderi contribuie la cunoaşterea unor exemple de bune practici din Germania;

- Vizite individuale de afaceri – accesul la piaţa germană este facilitat prin contacte directe cu antreprenorii locali.

De asemenea, participanţii beneficiază de un program de traininguri de 64 ore, organizat cu scopul pregătirii către stagiu şi desfăşurat înainte de plecarea în Germania.

Reamintim că, Ministerul Economiei a confirmat disponibilitatea de a susţine financiar programul de instruire pînă la 31 decembrie 2017. Astfel, Moldova devine printre puţinele state care oferă pregătire gratuită pentru stagiul care va avea loc în Germania, totodată, Ministerul Economiei şi Energiei al Republicii Federale Germania acoperă cheltuielile de instruire şi cazare a tuturor participanţilor pe întreaga durata a stagiului.

La program pot aplica managerii din top şi middle management din orice domeniul al economiei naţionale.

Formularele pot fi completate pînă pe 31 octombrie 2014, iar interviul de selectare va avea loc în perioada 25-27 noiembrie 2014.

Mai multe informaţii puteţi afla, accesînd: http://bit.ly/1nyVBD8 , nr. de tel.: (022) 23-32-86 sau scriindu-ne pe adresa de e-mail: training@chamber.md, persoana de contact Victoria Cotici.