S-au aliat cu pandemia impotriva moldovenilor

Nu-i îndeamnă să stea în casă, ca să nu se contamineze și să moară pe capete, ci vor să-i scoată la mitinguri electorale

Mihai CONȚIU

Vineri, 12 Martie, deputații au votat Declarația Parlamentului cu privire la un armistițiu politic în fața crizei umanitare cauzată de pandemie. Este o Declarație mai mult decît necesară, în condițiile în care contaminările și decesele pricinuite de acest virus ucigaș a atins cote naționale tragice. Statistic, la nivel procentual, Moldova a depășit numeroase Țări europene la capitolul contaminări și decese, inclusiv România. Pentru Țară, prioritatea națională de extremă urgență este lupta cu pandemia. Pentru Președinta Sandu și PAS, prioritatea lor națională sunt alegerile anticipate. Ei spun că ”poporul o cere”. ”Poporul lor”, însă, sunt masturbatorii de pe Facebook, cei mai mulți dintre ei fiind plătiți să-i susțină prin cele mai diabolice mesaje. ”Poporul lor” nu sunt cei din satele și orașele Țării pe care Sandu și PAS nu-i vizitează tocmai din teama de a nu se contamina și ei.

Poporul, adevăratul Popor cu care ei nu comunică, nu stă cu gîndul la niște alegeri anticipate păguboase și virtuale pentru bieții moldoveni înfricoșați de spectrul morții. Moldovenii nu au nevoie de niște alegeri costisitoare, inutile și care nu vor schimba configurația parlamentară așa cum își dorește Sandu. Moldovenii NU VOR ca cei 120 de milioane de lei să fie cheltuiți pe alegeri ca să ajungă și Usatîi în Parlament, ci pe vaccinuri, medicamente și noi locuri în spitale! Întrebați-i și pe medicii din prima linie, cei pe care vreți să-i scoateți din spitale la vot!

Declarația Parlamentului solicită un armistițiu politic între toate partidele parlamentare (cel puțin), indiferent de tot ce le separă politic și ideologic, în vederea coagulării tuturor forțelor, pentru diminuarea efectelor devastatoare ale pandemiei și asigurarea unei guvernări responsabile. Cu toate acestea, PAS, PPDA și PDM au refuzat s-o voteze. Unii chiar au luat-o în bășcălie. „Sper că (sic!) coronavirusul se va speria de această declarație și situația se va îmbunătăți”, a spus Oazu Nantoi (PAS). La cît de hîrșit este prin politică și ”analize” de cacao este acest ratat…, să ne mai mire că este aliatul Maiei Sandu? „Marele absent din această declarație este cuvîntul corupție”, a plusat Dumitru Alaiba (PAS). Poate că ar fi trebuit să spună ”marea absentă”, întrucît ”corupția e de genul feminin”, ca și domnișoara Președintă Sandu! Sper să nu greșesc!

Practic, inșii ăștia, ”aleși ai poporului”, s-au aliat cu pandemia împotriva poporului. Lupta cu corupția este una permanentă și de ea se ocupă Procuratura, MAI, SIS și Justiția, ca peste tot în lume! Lupta cu pandemia este o prioritate nu doar națională, ci și una mondială. Este o luptă în fruntea căreia se postează Guvernele, Președinții, Regii, Împărații, sistemele de Sănătate, savanții cercetători și, politic, Parlamentele naționale care, împreună cu Guvernele, trebuie să elaboreze, să adopte și să impună Legi, restricții civile și sociale și stări de urgență.

Sandu și PAS nu-i îndeamnă pe moldoveni să stea în casă, ca să nu se contamineze ori să-i inflameze ei pe alții și să moară pe capete, ci vor să-i scoată la mitinguri electorale pentru alegeri anticipate! Prin fanatismul cu care vor alegeri anticipate și cu prețui morții, Sandu și PAS trec într-un plan secundar marea tragedie națională provocată de coronavirus. Ei vor să-i facă pe moldoveni să creadă că pandemie e un fleac, că nu-i nici o problemă dacă ies în grupuri mari la mitinguri electorale în favoarea lor și la vot.

Sandu și PAS și-au luat drept partener electoral de susținere pandemia. Vor să-i scoată pe oameni din case ca să-i voteze în schimbul promisiunii că anume ei îi vor scăpa de pandemie. Nu un Guvern învestit constituțional în regim de urgență, nu sistemul de Sănătate național în conlucrare cu un Guvern funcțional, ci Sandu și PAS! Ei sunt siguri că anume pandemia le va fi aliat electoral și îi va ajuta să cîștige masiv în alegerile anticipate. Observați cît de diabolici sunt?