S-AR PUTEA SĂ TE INTERESEZE...

Norocul nu e de partea lor: 10 naţiuni care pierd cei mai mulţi bani la jocuri de noroc

Cazinouri, jocuri mecanice, pariuri sportive, şi lista poate continua. Industria mondială a jocurilor creşte de la an la an, iar în 2013 a ajuns la cîştiguri brute în valoare totală de 440 miliarde de dolari. Iar atunci cînd industria cîştigă, înseamnă că sînt o mulţime de jucători care pierd. WALL-STREET.RO, preluat de Moldova Suverană, îţi prezintă ţările în care pasionaţii de jocuri de noroc pierd cei mai mulţi bani, potrivit The Economist

Australienii joaca cei mai mulţi bani şi pierd în aceeaşi măsură, fiind pe primul loc la pierderile per jucător - peste 1.000 de dolari pe an, potrivit datelor companiei britanice de consultanţă H2 Gambling Capital. Cei mai mulţi bani sînt cheltuiţi pe jocuri video de poker, în ciuda reglementărilor stricte din această ţară. Cu toate acestea, Australia nu intră în top 5 privind pierderile totale al jucătorilor.

În Singapore jucătorii preferă cazinourile, în timp ce finlandezii aruncă cu bani la jocuri interactive.

America rămîne cea mai mare piaţă a jocurilor de noroc, însă procentul deţinut la nivel mondial a scăzut de la aproape o treime la un sfert în ultimul deceniu, parţial din cauza unei interdicţii impuse în ceea ce priveşte jocurile interactive (pariuri sportive şi alte jocuri de pe telefoane mobile, computere sau televizoare interactive). Americanii au pierdut anul trecut 119 miliarde de dolari la jocurile de noroc.

În acelaşi timp, China a urcat în clasament, de pe poziţia a zecea pe locul al doilea după pierderile la jocuri de noroc, cu 76 miliarde de dolari, iar pînă în 2020 ar putea ocupa prima poziţie.

Pe locul trei, cu pierderi de 31,4 miliarde de dolari, se clasează Japonia, urmată de Italia (23,9 miliarde dolari), Marea Britanie (19,9 mld. dolari), Australia (18,4 mld. dolari), Germania (14,8 mld. dolari), Franţa (13,3 mld. dolari), Canada (13 mld. dolari) şi Spania (12,4 mld. dolari).