S-A STINS DIN VIATA CELEBRUL ACTOR RUS BORIS KLIUEV

Renumitul actor rus Boris Kliuev, cunoscut mai ales pentru rolul contelui Rochefort din filmul „D'Artagnan și cei trei mușchetari”, s-a stins din viață la vîrsta de 77 de ani.

Cunoscutul actor Boris Kliuev s-a stins din viață după ce a luptat timp de doi ani cu o maladie oncologică, anunță RIA Novosti. 

El s-a bucurat de o popularitate fulminantă mai ales după ce a interpretat rolul contelui Rochefort din filmul muzical „D'Artagnan și cei trei mușchetari”, care a apărut în 1979 în URSS. 

Dar nu doar acest rol a devenit definitoriu pentru Boris Kliuev. El a participat la peste 120 de proiecte cinematografice și nu a renunțat la film nici atunci cînd a aflat că suferă de cancer. 

În ultimii ani, a devenit extrem de apreciat chiar și de către cei care nu îi cunoșteau pînă acum opera artistică. Asta datorită rolului pensionarului Nikolai Petrovici din cunoscutul serial de comedie „Voroninî”. 

Kliuev s-a născut în 1944, la Moscova. În 1969 a absolvit Școala superioară de teatru „Mihail Șcepkin”.

Renume i-a adus nu doar filmul, ci și teatrul. De-a lungul carierei de 50 de ani, a devenit unul dintre actorii principali ai Teatrului Malîi, unde a jucat mai mult de 70 de roluri.

Sursa: sputnik.md