Rusia vrea sa vaccineze anti-COVID-19 circa 20 de milioane de persoane in primul trimestru al anului 2021

Rusia intenţionează să vaccineze anti-COVID-19 circa 20 de persoane în primul trimestru din acest an, a informat Sîmbătă vicepremierul rus Tatiana Golikova, transmite EFE, potrivit agerpres. „Estimăm că, dacă totul decurge fără probleme, vom implica în acest proces circa 20 de milioane de cetăţeni”, a apreciat ea. Pînă în prezent, „au fost fabricate 7,6 milioane de doze, din care 2,1 milioane au fost trimise regiunilor ruse”, a adăugat ea.

Anterior, şefa Agenţiei ruse pentru Protecţia Consumatorului (Rospotrebnadzor), Anna Popova, a dat asigurări că autorităţile sanitare ruse au pentru acest an capacitatea de a vaccina „60% din populaţie”, fapt calificat drept „o mare realizare”. Totuşi, Popova a avertizat că întreaga campanie de imunizare trebuie organizată în aşa fel încît grosul populaţiei ruse să fie protejat pînă la Toamnă, cînd numărul cazurilor de îmbolnăviri virale obişnuieşte să crească.

Rusia se află în plină campanie de vaccinare anti-coronavirus cu vaccinul Sputnik V, produs de Centrul Gamaleia, şi, potrivit autorităţilor sanitare, au fost vaccinaţi pînă în prezent peste un milion şi jumătate de oameni.