Rusia sustine continuarea dialogului dintre Statele Unite si Coreea de Nord pe tema denuclearizarii

Administrația de la Moscova a făcut apel la continuarea dialogului dintre Statele Unite și Coreea de Nord pe tema denuclearizării, a declarat Vineri Maria Zakharova, purtătorul de cuvînt al Ministerului rus de Externe, citat de agențiile de presă RIA și Reuters, potrivit Mediafax. Liderii regimului de la Phenian studiază posibilitatea suspendării discuțiilor cu Statele Unite pe tema denuclearizării, a declarat Choe Son Hui, adjunct al ministrului de Externe al Coreei de Nord. „Rusia este determinată să găsească o soluție politico-diplomatică pentru situația din Peninsula Coreeană. Moscova susține continuarea dialogului dintre Phenian și Washington fără așteptări excesive”, a declarat Zakharova, menționînd că Rusia salută rezultatele summitului din Vietnam dintre Coreea de Nord și Statele Unite.

De asemenea, Choe Son Hui a anunțat că regimul Kim Jong-Un ar putea relua testele nucleare şi balistice, în contextul eşecului negocierilor pe tema denuclearizării cu Statele Unite. „Nu avem nici intenţia de a face compromisuri cu Statele Unite în vreo formă, nici dorinţa de a purta negocieri de acest tip”, a declarat Choe Son-Hui, adjunctul ministrului nord-coreean de Externe.

Donald Trump a întrerupt summitul din Vietnam, în contextul în care nu a reuşit să ajungă la un acord pe tema denuclearizării cu liderul Nord-coreean, Kim Jong Un.