RUSIA: MANEVRE MILITARE DE ANVERGURĂ ÎN NORD-VESTUL ȚĂRII

Forțele aeropurtate ruse au început Luni manevre de anvergură în regiunea Pskov, în Nord-Vestul Rusiei, a indicat Ministerul Apărării de la Moscova, citat de agenția de presă EFE.

„Între 11 și 16 August, pe teritoriul regiunii Pskov se vor desfășura, în două etape, manevre de comandă și control ale Diviziei nr.76 de gardă aeropurtate Cernigov cu aterizare pe teren necunoscut și tragere la țintă”, a comunicat Irina Kruglova, purtătoare de cuvînt a armatei ruse.

Potrivit acesteia, aproximativ 3.000 de parașutiști și 12 de vehicule militare vor fi lansați de avioane-cargo Il-76. „Pentru aplicarea de atacuri aeriene împotriva unor ținte terestre ale unui ipotetic inamic, vor fi mobilizate peste 30 de avioane de luptă și elicoptere”, a mai spus purtătoarea de cuvînt citată, menționînd printre acestea avionul de luptă Su-24, elicoptere militare Mi-28, Mi-24 și elicopterul-cargo Mi-8.

Faza activă a acestor aplicații este programată să aibă loc între 14 și 15 August, iar în cadrul acesteia vor fi efectuate atacuri și misiuni de distrugere a instalațiilor strategice inamice.

În operațiunile la sol vor fi utilizate sisteme de artilerie 2s25, Sprut, 2S-9, Nona, D30, precum și sisteme antirachetă Strela-10 și Igla.

Aceste aplicații militare fac parte dintr-o serie de manevre care au intensificat tensiunile în creștere între Rusia și Occident. Acesta din urmă acuză Moscova de destabilizarea situației din Ucraina, prin furnizarea de sprijin separatiștilor pro-ruși care operează în regiunile Lugansk și Donețk din Estul Ucrainei.

AGERPRES/(AS — autor: Lilia Traci, editor: Tudor Martalogu)