RUSIA ESTE GATA DE MAREA FIESTA FOTBALISTICA

Campionatul Mondial de fotbal 2018 va debuta, joi, 14 iunie, cu partida din Grupa A dintre ţara gazdă, Rusia, şi Arabia Saudită, programată să înceapă de la ora 18:00 (ora R. Moldova). Meciul se va disputa la Moscova, pe arena Lujniki, şi va fi precedat de ceremonia de deschidere a CM 2018.

Cele mai bune 32 de echipe din lume se vor duela între 14 iunie şi 15 iulie pentru titlul de campioană mondială. Vom avea parte de 64 de meciuri, care se vor disputa pe 12 stadioane din 11 oraşe din Rusia. Finala se va disputa pe stadionul Lujniki.

Europa este continentul cu cea mai bună reprezentare la turneul final. 14 formaţii europene vor fi la Mondial, în timp ce America de Sud, Africa şi Asia vor avea cîte 5 reprezentante. Celelalte trei formaţii prezente la CM 2018 vin din calificarile disputate în America de Centrală şi de Nord şi în Caraibe.

Germania este campioana en-titre şi va juca în Grupa F a competiţiei, alături de Mexic, Suedia şi Coreea de Sud.

Iată şi celelate grupe:

Grupa A: Rusia, Arabia Saudită, Egipt, Uruguay;

Grupa B: Portugalia, Spania, Maroc, Iran;

Grupa C:Franţa, Australia, Peru, Danemarca;

Grupa D:Argentina, Islanda, Croaţia, Nigeria;

Grupa E: Brazilia, Elveţia, Costa Rica, Serbia;

Grupa G:Belgia, Panama, Tunisia, Anglia;

Grupa H:Polonia, Senegal, Columbia, Japonia.

 

Germania, marea favorită la titlu, conform unui studiu al băncii UBS

Selecţionata Germaniei, campioana mondială en titre, este cotată cu cele mai mari şanse la Cupa Mondială, conform analizei economiştilor de la banca elveţiană UBS, urmată de Brazilia şi Spania.

Analiştii de la UBS dau Germania ca mare favorită cu 24%, urmată de Brazilia (19,8%) şi Spania (16,1%), argumentînd analiza prin faptul că nemţii şi brazilienii vor avea un start mai uşor în grupe, în timp ce spaniolii au un adversar dur în primul meci din grupă, cel cu Portugalia, campioana europeană en titre. După faza grupelor, Brazilia şi Spania pot întîlni Argentina şi Anglia în sferturi.

Rusia este creditată cu calificare în optimi, înainte de a pierde în faţa Portugaliei sau Spaniei. Islanda (0,2%) şi Panama (0%) sînt naţionalele cotate cel mai slab la cîştigarea trofeului.

Analiza specialiştilor de la UBS se bazează pe un algoritm statistic care ia în considerare rezultatele de la ultimele cinci turnee finale şi alţi factori precum evoluţia echipelor în preliminarii.

Anglia, Franţa, Belgia şi Argentina sînt echipe care pot provoca surprize la Cupa Mondială. Franţa poate ajunge în semifinale, unde ar putea înfrunta Brazilia, în timp ce Anglia, ca şi Belgia, cu un lot echilibrat, trebuie să treacă de Brazilia pentru a avansa în semifinale. Parcursul Argentinei va depinde mult de forma vedetelor sale în frunte cu Lionel Messi, ceea ce face ca impredictibilă performanţa sud-americanilor.

Sursa: telekomsport.ro, romaniansoccer.ro