Rusia: Cel putin 18 raniti, dupa ce un avion de pasageri a luat foc la aterizarea pe pista la Soci

Cel puțin 18 persoane au fost rănite după ce un avion de pasageri cu 164 de persoane la bord a derapat Sîmbătă dimineață la aterizarea pe pista aeroportului din orașul Soci din Rusia și a lat apoi foc, au transmis autoritățile, citate de BBC, potrivit mediafax.

Aeronava Boeing 737-800, operată de compania Utair airline, avea la bord 164 de pasageri și șase membri ai echipajului. Dintre cele 18 persoane rănite, trei sunt copii. Acestea au suferit arsuri și s-au intoxicat cu monoxid de carbon. În momentul aterizării, avionul a derapat, s-a izbit de gardurile pistei, apoi unul dintre motoare a luat foc.

Autoritățile au transmis că cel mai probabil avionul a derapat din cauza ploii torențiale. Purtătorul de cuvînt al aeroportului din Soci a transmis că unul dintre angajații aeroportului a suferit un atac de cord în timpul operațiunii de salvare.Pînă la această oră, incendiul a fost stins. Comitetul Investigațional din Rusia a deschis o anchetă privind „suspiciunea de servicii neadecvate și de punere în pericol a vieții clienților”.