Rusia anunta expulzarea unui diplomat ucrainean drept raspuns la actele inamicale ale Kievului

Rusia a anunţat, Luni, că a declarat „persona non grata” un diplomat ucrainean drept răspuns la „actele inamicale” ale Kievului, pe fondul tensiunilor cu Occidentul şi al numeroaselor expulzări încrucişate, relatează AFP, potrivit agerpres. Într-un comunicat, Ministerul rus al Afacerilor Externe a precizat că acest angajat al Ambasadei ucrainene trebuie să părăsească teritoriul rus înainte de 30 Aprilie, precizînd că această măsură este legată de anunţul expulzării, pe 19 Aprilie, a unui diplomat rus în post la Kiev.

Autorităţile ucrainene au luat această decizie după expulzarea, cu două zile mai devreme, a unui consul ucrainean la Sankt Petersburg, deţinut pentru scurtă vreme şi acuzat că a încercat să obţină informaţii secrete.

Luni, diplomaţia rusă a avertizat privind „noi măsuri” potenţiale împotriva personalului diplomatic ucrainean dacă Kievul continuă „actele sale ostile” împotriva personalului rusesc în Ucraina.

Această nouă măsură a Moscovei intervine în contextul în care Rusia a anunţat la sfîrşitul săptămînii trecute retragerea trupelor sale care derulau exerciţii în Crimeea.